Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 03.03.2012.
06:51
Alo! A

Ceca se pričestila

Pevačica Svetlana Ceca Ražnatović (38) pričestila se u petak u prvoj nedelji vaskršnjeg posta u manastiru Rajinovac u Begaljici, nadomak Grocke, kod svoga duhovnika, monaha Stefana Šarića, piše beogradski “Alo!“.

Ceca je klečala dok joj je sveštenik čitao razrešnu molitvu, a potom je pristupila svetoj tajni pričešća
 

Folk zvezda je u manastir stigla u ranim jutarnjim časovima kako bi izbegla gužvu, a napustila ga je sat vremena kasnije.


- Ceca je u manastir stigla juče ujutro nešto posle osam časova, kada je služba već počela. S njom su u društvu bili njena sestra Lidija, zet Predrag Ocokoljić i njihovo dvoje dece. Ušla je neprimećeno i jedno vreme je stajala u zadnjem delu, pa je u prvih mah niko od oko 40 prisutnih vernika nije prepoznao. Stajala je pred ikonom Bogorodice, gde se tiho molila, a posle celivanja ikone, ostavila je i prilog za hram. Kasnije je, na poziv kaluđera, s Lidijinom decom došla prva da se pričesti kako mališani ne bi čekali red. Ceca je klečala dok joj je sveštenik čitao razrešnu molitvu, a potom je pristupila svetoj tajni pričešća - priča sagovornik lista “Alo!“ i dodaje da je Ceca sve vreme bila ozbiljna i da je znala pravila ponašanja u crkvi.

Ražnatovićeva je potom sa sveštenikom i sestrinom porodicom otišla u konak gde se zadržala neko vreme, a nakon sat vremena je u svom crnom džipu napustila manastir, koji je posetila i u nedelju, na pravoslavni praznik Bele poklade.
 

Lek za mnoge bolesti

Manastir Rajinovac, okružen šumom, nalazi se na pet kilometara od Grocke, a meštani kažu da ga često posećuju nerotkinje, ali i osobe sa slabim vidom. Veruje se da neroktinje koje prespavaju u ovom manastiru kasnije imaju porod, a vodu sa izvora uzimaju i za druge bolesti. Kaluđerice same proizvode hranu, u kojoj je, kako je naveo izvor lista “Alo!“, i Ceca uživala.

- Ceca je sigurno htela da izbegne gužvu za prvu pričest. Kada je bila na Bele poklade, u manastiru je provela sedam sati, ali nije tačno da se sve vreme ispovedala, već se družila sa monahom Stefanom, kaluđericama i drugim gostima. Obećala je da će ubuduće češće da posećuje ovaj vekovima star manastir, ne samo što u njemu sada službuje monah Stefan već i što joj se sviđa ova duhovna svetinja blizu Beograda - kaže izvor beogradskog lista, koji otkriva da je jedan Cecin prijatelj, političar iz SPS-a, obećao da će pomoći da se do manastira proširi put.


Monah Stefan Šarić, koji je u manastir Rajinovac došao da službuje u januaru, nije hteo za “Alo!“ da potvrdi da li je poznata pevačica bila na pričesti.


- Nemam blagoslov mog duhovnika da o toj temi pričam - ljubazno je rekao monah Stefan, koji je Cecu obilazio tokom osmomesečnog kućnog pritvora.


Inače, monah Stefan Šarić je studije Bogoslovije počeo u Beogradu, a završio ih je u Moskvi, gde je dobio titulu magistra teologije. U sklopu studija u Rusiji, završio je i kurs odvikavanja od droge i drugih bolesti zavisnosti, a službu je vršio i po zatvorima. Rodom je iz Jajca, a pre Rajinovca, službovao je u banjalučkoj eparhiji, u manastiru Liplje, između Kotor Varoši i Teslića.

POVEZANE VESTI

Subota 03.03.2012. 07:55
Mislim da je ovo oko Cece preterivanje imamo mi mnogo vaznije stvari .Smarate nas brate sa Cecom.
Subota 03.03.2012. 09:00
Koga vise zabole za Cecu i da li je Ceca prdnula ili se pojebala sa nekim fudbalerom bezmozgasem.
Subota 03.03.2012. 08:57
Cek" da pustim CNN da vidim hoce li reci nesto o ovome... Posle ovoga vise nista nece biti isto za nas, ovo je veliki dan za chovecanstvo...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online