Subota 03.03.2012.
06:51
Alo!

Ceca se pričestila

Ceca je klečala dok joj je sveštenik čitao razrešnu molitvu, a potom je pristupila svetoj tajni pričešća
 

Folk zvezda je u manastir stigla u ranim jutarnjim časovima kako bi izbegla gužvu, a napustila ga je sat vremena kasnije.


- Ceca je u manastir stigla juče ujutro nešto posle osam časova, kada je služba već počela. S njom su u društvu bili njena sestra Lidija, zet Predrag Ocokoljić i njihovo dvoje dece. Ušla je neprimećeno i jedno vreme je stajala u zadnjem delu, pa je u prvih mah niko od oko 40 prisutnih vernika nije prepoznao. Stajala je pred ikonom Bogorodice, gde se tiho molila, a posle celivanja ikone, ostavila je i prilog za hram. Kasnije je, na poziv kaluđera, s Lidijinom decom došla prva da se pričesti kako mališani ne bi čekali red. Ceca je klečala dok joj je sveštenik čitao razrešnu molitvu, a potom je pristupila svetoj tajni pričešća - priča sagovornik lista “Alo!“ i dodaje da je Ceca sve vreme bila ozbiljna i da je znala pravila ponašanja u crkvi.

Ražnatovićeva je potom sa sveštenikom i sestrinom porodicom otišla u konak gde se zadržala neko vreme, a nakon sat vremena je u svom crnom džipu napustila manastir, koji je posetila i u nedelju, na pravoslavni praznik Bele poklade.
 

Lek za mnoge bolesti

Manastir Rajinovac, okružen šumom, nalazi se na pet kilometara od Grocke, a meštani kažu da ga često posećuju nerotkinje, ali i osobe sa slabim vidom. Veruje se da neroktinje koje prespavaju u ovom manastiru kasnije imaju porod, a vodu sa izvora uzimaju i za druge bolesti. Kaluđerice same proizvode hranu, u kojoj je, kako je naveo izvor lista “Alo!“, i Ceca uživala.

- Ceca je sigurno htela da izbegne gužvu za prvu pričest. Kada je bila na Bele poklade, u manastiru je provela sedam sati, ali nije tačno da se sve vreme ispovedala, već se družila sa monahom Stefanom, kaluđericama i drugim gostima. Obećala je da će ubuduće češće da posećuje ovaj vekovima star manastir, ne samo što u njemu sada službuje monah Stefan već i što joj se sviđa ova duhovna svetinja blizu Beograda - kaže izvor beogradskog lista, koji otkriva da je jedan Cecin prijatelj, političar iz SPS-a, obećao da će pomoći da se do manastira proširi put.


Monah Stefan Šarić, koji je u manastir Rajinovac došao da službuje u januaru, nije hteo za “Alo!“ da potvrdi da li je poznata pevačica bila na pričesti.


- Nemam blagoslov mog duhovnika da o toj temi pričam - ljubazno je rekao monah Stefan, koji je Cecu obilazio tokom osmomesečnog kućnog pritvora.


Inače, monah Stefan Šarić je studije Bogoslovije počeo u Beogradu, a završio ih je u Moskvi, gde je dobio titulu magistra teologije. U sklopu studija u Rusiji, završio je i kurs odvikavanja od droge i drugih bolesti zavisnosti, a službu je vršio i po zatvorima. Rodom je iz Jajca, a pre Rajinovca, službovao je u banjalučkoj eparhiji, u manastiru Liplje, između Kotor Varoši i Teslića.

2024 © - Vesti online