Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 02.02.2012.
13:03
V. Tasić - Vesti A

Dao bih za pesmu i 50.000 evra!

Za Jašara Ahmedovskog (48) mnogi kažu da je postao osobenjak koji beži od kolega i poslednjih godina se odrekao mnogih prijatelja s estrade. On ne krije da je to istina i da se sklanja jer mu je muka od njihovih priča, žalopojki, ogovaranja i spletki.

Kloni se kolega: Jašar Ahmedovski
 

- Raščistio sam teren oko sebe, ali nisam jedini na estradi koji se ogradio. Ja sam druželjubiv čovek, veseo po prirodi i ne izbegavam ljude, ali neću da od kolega slušam iste priče milion puta ispričane. Dosta mi je njihovih laži, međusobnih ogovaranja i spletki. Estrada je puna foliranata, prevaranata, poltrona i ne vidim sebe među njima, niti hoću njima da se bavim. Moje je da pevam i drugo me ne zanima - iskren je Jašar Ahmedovski.
 

Platio sam ceh

Da li vas je neko skoro prevario ili razočarao?
- Niko me nije ni prevario, izigrao, ni razočarao već godinama. Davno sam platio ceh, doživeo i preživeo sve i svašta. Loša iskustva su me opametila i neko bi morao da bude mnogo veliki mangup da bi me prevario. Dobro sam naučio da se čuvam u ovom haosu. Ne žalim ni za čim, ne stidim se ničega. Bilo je perioda kada nisam izlazio iz kafana, kad sam se družio sa čašicom, ali sam na vreme prekinuo jer sam shvatio kuda to vodi.

Privodite kraju snimanje novog albuma. Da li su vam pesme skupe jer se mnogi pevači žale da ih kompozitori odraše za pesme?
- To je tužna priča, lupetaju moje kolege svašta. Meni niko nije tražio velike pare za pesmu. Mnogi pevači valjda misle da samo oni treba da žive, kao da autori nemaju duše, kao da njihove porodice i deca ne treba da jedu. Meni za dobru pesmu ništa nije skupo. Dao bih 10, 20, pa i 50.000 evra za pesmu koja bi mi garantovala prosperitet. Pevači od tih pesama žive, rade, zarađuju... U današnje vreme kad kompozitori od autorskih prava dobijaju vrlo malo ili ništa, treba i oni od nečega da žive.
 

Da li ste se skoro smejali slušajući neki od aktuelnih hitova?
- Ili se smejem, ili mi još češće dođe da plačem kad čujem šta sve pevaju. Ne bih snimao pesme koje mnogi pevači pevaju makar umro od gladi! Tekstovi su danas oličenje vulgarnosti, prostakluka, primitivizma u kome se ne pronalazim. Meni je uvek bilo važno da tekst bude priča, poetičan, smislen, sadržajan. Moguće je da se mnogi pevači stide onoga što pevaju i da bi se rado iskobeljali iz blata u koje su upali. Možda to ne bi ni snimili da ih savetnici nisu ubedili da je to moderno.

Vi ste na početku karijere imali Šabana Šaulića, a savetnik je mogao da vam bude i kum Saša Popović...?
- Svaka njima čast, ali ni sa jednim nisam u kontaktu. Možda je moja greška što nisam imao savetnika, sem kao klinac kada sam počinjao karijeru. Šabana sam upoznao u Sarajevu, bio je kompozitor i tragao za talentovanim klincima. Ali, da nisam vredeo, ne bi on meni pomogao. Mnogi su pokušavali tada da dođu do Šabana, ali nisu uspeli. Bio je vrh, elita i bila je čast raditi s njim. Kao brata sam ga voleo, bili smo nerazdvojni, ali...
 

Šta se onda dogodilo, pa ste prekinule kontakt?
- Nikada se nismo posvađali, ali neke stvari su me zabolele. Kada je poginuo moj brat Ipče, on mi je samo posalao telegram. Nisam mogao da shvatim da moj blizak prijatelj nije pored mene kada mi je najteže. I nisam mogao da pređem preko toga.
 

Imam pokriće

Ne odričete se firmirane garderobe?
- Zašto bih se odricao? Tužno bi bilo da posle tri decenije pevanja i uspešne karijere ne mogu sebi da priuštim lep život, dobar auto, firmiranu garderobu. Zaslužio sam sve što imam, pa i firmiranu garderobu. Znate, tužno je kad neko takve stvari nosi bez pokrića, a takvi je na estradi sve više. Moje pokriće su godine uspeha, glas, kvalitet, pesme koje se već decenijama pevaju.

POVEZANE VESTI

Subota 04.02.2012. 13:54
Svaka cast za ispravne stavove! Zato ce Jasare vasa biografija ostati vecno cista i reprezentativna! Toliko pesama i hitova imate da niste imali potrebe da gubite vreme sa takvim ''kolegama''! I treba da ih se klonite, jer svako od nas je u drustvu sebi slicnih, a vama samo moze da imponuje sto niste u drustvu foliranata, ulizica, spremnih na sve zarad medijske paznje! Znaci da vrednujete prave stvari i osobe! Ko prati vas rad zna da ste oduvek bili takvi, zato vam nikada nije ni trebao savetnik! Bravo za 30 godina blistave karijere, kako pevacke, tako i ljudske! P.S. Jedva cekam nov album!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online