Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 14.01.2012.
13:05
J. Antonijević - Vesti A

Vanesa: Živim od svadbi i bakšiša

Vanesa Šokčić (43) planira da ove godine konačno objavi novi album, iako je svesna da su vremena teška, ulaganja velika, a zarada potpuno neizvesna. Ipak, kako kaže, ona se drži izreke "Pesma nas je održala" i nada se boljim vremenima za njenu profesiju.

Nemam komplekse: Vanesa Šokčić

- Dugo sam razmišljala i na kraju prelomila da moram da snimim album, jer već godinama nisam snimila ništa novo, pa publici na nastupima nemam šta da ponudim osim starih hitova i pesama kolega. Činjenica je da se sa interneta i ''Jutjuba'' sve skida za džabe, da nema više svrhe pucati velike pare za album koji niko ne kupuje, a opet nove pesme trebalo bi da mi donesu više poziva za nastupe na kojima mogu da zaradim - kaže Vanesa Šokčić.


Može li danas da se živi od pevanja?
- Ja ne mogu da živim samo od pevanja, jer se u poslednje vreme sve češće dešava da imam jedan nastup mesečno. Nisam tip koji će ostalih 29 dana da sedi kod kuće skrštenih ruku i da čeka poziv za gostovanje koji možda i ne dođe. Imam sreću da moj suprug ima proizvodnju tekstila, pa mu već neko vreme pomažem u izboru materijala i modela, što mi se dopada i na neki način me ispunjava.


S obzirom na krizu da li danas uopšte ima posla za pevače?
- Kako kad. U Srbiji skoro da i nema posla, jer je situacija takva kakva je, a mi

Problem sa pesmama
 

Jeste li promenili ekipu saradnika?
- Pripremam album, ali imam veliki problem, jer ni tekstopisci nemaju šta da ponude. I njihovi izvori su presušili, pa će biti prava sreća ako uspem uopšte da nađem osam dobrih pesama za CD. Ako ne uspem sve pada u vodu. Pregovaram sa Marinom Tucaković i još nekima, ali slaba vajda - kaže Vanesa.

zavisimo od publike koja trenutno nema para. Sve se svelo na nekoliko gostovanja po inostranstvu i na neke privatne nastupe koje organizuju ljudi sa dubljim džepom kojih još uvek, hvala bogu, ima. Jer kad i njih ne bi bilo, onda bi zavladala totalna kriza.


Da li još pevate po svadbama?
- Da nije svadbi ne znam od čega bih živela. Najradije pevam po ciganskim svadbama u Italiji i Parizu koje su raskošne, dobro se zaradi, a i bakšiš je odličan. Ja sam iz Beograda i nemam nikakve komplekse, pevam na svadbama, pod šatorima i nije me sramota. Bolje i tako nego da kao pojedine moje koleginice pričam da pevam samo po elitnim klubovima koji zapravo više ni ne postoje.


Kakvo je, po vašem mišljenju, stanje na estradi?
- Stanje je alarmantno! Pre osam godina bilo je dosta pevača kao i danas, ko god je imao malo novca snimao je albume, više se radilo i zarađivalo. Sada se sve svelo na to da u celoj Evropi ima ukupno pet klubova gde se nastupa, jer je većina restorana gde smo pevali pozatvarana. Po tome možete da zaključite kakvo je stanje u profesiji. Šta da vam kažem, više ni konkurencija nije problem, jer je posla sve manje.
 

Zbog para u rijaliti šou


Da li biste ponovo ušli u rijaliti šou?
- Bila sam u jednom, ali ne zbog popularnosti, već zbog novca. Tek sam se oporavila, jer sam teško podnela život u velikoj zajednici kojekakvih ljudi. A, i po prvi put sam bila tako dugo razdvojena od svog muža. Nisam se pokajala, ni obrukala kao moje kolege Miloš Bojanić i Maja Nikolić koji su zarad popularnosti i para pravili šou, pa su im se svi smejali. Imala sam još jednu ponudu prošlog meseca da ponovo uđem u rijaliti šou, ali nije bila novčano primamljiva da bih i ušla. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online