Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 06.01.2012.
14:02
J. Antonijević - Vesti A

Indira: Ne kajem se što sam snimila "Mariju"

Indira Radić (45), koja je postala meta viceva i šala na estradi zbog numere "Marija" na francuskom jeziku, smatra da je pesma hit bez obzira na sve.

Osvaja Evropu i svet: Indira Radić
 

- Nijednog trenutka se ne kajem što sam snimila pesmu na francuskom. Stanka sam upoznala u Parizu, kao i producenta Gastona Beraka i oni su predložili da uradimo pesmu na francuskom. Prvo sam rekla ne, a onda mi je moj producent Goran Ratković Rale rekao: "A zašto da ne?" I bio je u pravu - pesma je pun pogodak! - smatra Indira.
 

Da li je neko pre objavljivanja pesme, preslušao materijal i uočio greške?
- A otkud vi znate da ima grešaka? Na osnovu komentara na Jutjubu - smešno. Naravno da moj izgovor i dikcija ne mogu da budu kao kad peva Francuskinja, ali u tome i jeste suština. Oni su želeli da se oseti akcenat jer im je to simpatično. Setite se, i Alabina je pevala na jeziku koji niko nije razumeo, pa je pesma bila veliki evropski hit.

 

Jadno na estradi

Kakvo je, po vašem mišljenju, danas stanje na srpskoj estradi?
- Stanje na estradi je zaista jadno. Kriza identiteta i morala, zavisti koliko hoćeš, a prijatelja nigde. Na tome zavidim vama novinarima jer kad je neko od vas u opasnosti vi ste svi kao jedan - kaže Indira.
Ima li posla ili je kriza?
-Posla ima, krize nema!

Da li ste očekivali da će pesma "Marija" podići ovakvu medijsku prašnu?
- Karijeru sam gradila isključivo na pesmama i utoliko je trenutno moj uspeh veći jer sam i ovog puta došla u žižu interesovanja zahvaljujući pesmi, a ne plasiranjem kojekakvih informacija u medije kao što su lažne otmice, usvajanje dece, veštačka oplodnja, izmišljanje bolesti, pa naglo ozdravljenje, a sve u cilju podizanja prašine i popularnosti koja ne traje duže od sedam dana. Karijera se ne gradi od vikenda do vikenda, već godinama. Ovakve reakcije iskreno nisam očekivala, ali - hvala im! Način na koji je pesma došla u žižu interesovanja mi ne dozvoljava da se baš preterano hvalim, ali ako budemo pričali preko leta o istoj ovoj pesmi sigurno ćemo razgovarati na sasvim drugačiji način. Planirano je da "Marija" bude objavljena u Francuskoj u maju.
 

Saša Popović je rekao da će povući ceo tiraž vašeg albuma zbog ove pesme?
- I šta sada? Je l' Saša povukao tiraž? Nije. Je l' ovo moj veliki povratnički album? Jeste. I šta sad? Pa, sada idem u osvajanje Evrope i sveta.
 

Zašto ste toliko dugo čekali da objavite album?
- Album je rađen pune tri godine i nisam želela ništa da prepustim slučaju. Ovo je moj 15. jubilarni CD i samim tim nosi veliku odgovornost. Htela sam da se za svakog slušaoca nađe makar po jedna pesma, a da suština ipak ostane u maniru onoga što ja zapravo jesam.
 

Objavili ste album u vreme kada se zbog ekonomske krize malo pevača odlučuje na takav korak?
- U mom slučaju novac nije bitan. Dugi niz godina sarađujem sa Grandom koji stoji iza mene i moralno i finansijski. Šteta je što tiraži diskova drastično padaju, ali s obzirom na okolnosti svi smo zadovoljni jer se CD prodaje bolje nego što smo očekivali. Baš mi je jedan prijatelj ispričao kako je kupio poslednji CD na benzinskoj pumpi, a kasirka ga je pitala: "Sine, je l' to Indira nešto deli uz CD kad smo danas prodali svih 20 komada što smo dobili?"
 

Honorari veći nego ranije

Da li su honorari danas manji nego proteklih godina?
- Danas su honorari veći nego ranije. Mi bismo snizili cenu karte jer znamo da je kriza, ali nam ljudi ne dozvoljavaju. Oni žele da me vide s kompletnim bendom, da uživaju u spektaklu, a ne sa običnim klavijaturistom na sceni - objašnjava Indira.

Da li danas može da se živi od pevanja?
- Ne može da se živi samo od pevanja, a ja ne moram da radim ništa drugo. Iskreno, nikad nisam ni razmišljala da promenim posao jer obožavam ovo što radim.

 

POVEZANE VESTI

Petak 06.01.2012. 14:54
Na yutube ima toliko glupih pesama i pokusaja raznoraznih persona da nesto otpevaju da mi nije jasno zasto se digla ovolika prasina oko njene pesme na francuskom...peva i jedan frajer na nemackom...da umres jel od muke jel od smeha...doslo je njihovih 5 minuta..kome vise trebaju ozbiljna umetnicka dela...vidite i sami...da nije tragicno bilo bi smesno...
Petak 06.01.2012. 15:42
ALI SE JA KAJEM ŠTO SAM PRESLUŠALA !
Petak 06.01.2012. 18:17
Sto bi rekao moj imenjak Ivan,zvuci kao klanje francuske kobile.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online