Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 05.12.2011.
15:39
Vestionline A

Okršaj truba 16. decembra u Sava centru

Gledali ste Bobana i Marka Markovića u Guči? Super. Gledali ste Fanfare u Barutani još 2002-e? Odlično. Ali Orkestar Bobana i Marka Markovića i Fanfare Ciocarlia, rame uz rame, trubom na trubu, energijom na energiju nikada niste gledali. E pa, upravo to će biti u beogradskom Sava centru, 16. decembra. A veliki umetnici se već pripremaju...

U Sava centru 16. decembra predstoji veliki "okršaj"

Građani Vladičinog Hana su odavno navikli da ne vide Bobana i Marka Markovića po ulicama svoga grada. Mnogo putuju, sviraju slavne koncerte i donose priče iz inostranstva. Možda su opet negde otišli, čim ih nigde nema.

Ali Boban, Marko i ceo orkestar jesu u Vladičinom Hanu, samo ne izlaze. A hladnoća nije razlog.

- Moji prijatelji me zovu na mobilni, a ja sam na telefon zaboravio - kaže nasmejani Boban, naš čuveni Ambasador trube - niti ga čujem. Celi bend se okupio u mojoj kući, gde imamo prostor za probe. Vežbamo intenzivno, po 4-5 sati dnevno. Ostalo vreme razgovaramo, pijemo kafu, malo protegnemo misiće.

Daleko od Vladičinog Hana, iz malog rumunskog sela Zece Prajini na granici s Moldavijom, njihovi ponos i dika Fanfare Ciocarlia poručuju: Znamo da su naši prijatelji iz Srbije imali veoma uspešne nastupe na Saboru u Guči. Nažalost, pravila nisu dozvoljavala da se i mi uključimo. Znamo da će fanovi i prijatelji iz Guče navijati za njih, sigurno je da je takva podrška potrebna Bobanu i Marku. Ali, naša reputacija dolazi od medjunarodnih uspeha. Više od 16 godina na turnejama, preko 1200 koncerata širom sveta, gomila prestižnih nagrada, 9 albuma na vrhovima svetskih lista su naši argumenti. Ne zaboravite da je film o nama nagradjivan na festivalima. Na kraju samo da pomenemo da je Holivud zakucao na naša vrata, naručujući našu obradu čuvenog hita “Born To Be Wild” za film “Borat”. Shvatite nas ozbiljno - mi smo rođeni da budemo Wild!

Marko - čuveni Bobanov sin i glavni aranžer i kompozitor u orkestru - iščekuje nestrpljivo Fanfare Ciocarlia u Beogradu:

"Ponekad, da bi smo se malo prošetali, odemo da probamo u Dom kulture. Tamo je prelepa sala koju ponekad koristimo za probe, kad spremamo nešto posebno. A u karijeri imam već dosta dogadjaja za pamćenje, kao što će sigurno biti Balkan Brass Battle u Beogradu. Orkestru probe nisu teške. Članovi orkestra Bobana i Marka Markovića žive svi u krugu od 20 km od Hana. Probe su i prilika za druženje van atmosfere i napetosti koju nose turneje i koncerti."

Na pitanje "ko je kralj balkanske trube?" Boban odgovara: Fanfare Ciocarlia su uspešan orestar, momci su odlični muzičari i izuzetno dobri ljudi. Imaju moje i poštovanje celog orkestra. Ali mi smo bolji, najbolji i pokazaćemo to i njima i publici u Sava Centru, 16. decembra.

Marko dodaje: "Nama je bitno da budemo dobri domaćini, da se Fanfare dobro osećaju kod nas u Srbiji, da se družimo kao i obično kad smo na turneji… Ali čim se pojavimo na bini, to je druga priča. Pobedićemo ih!"

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online