Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 05.10.2011.
16:36
S. Đurić - Vesti A

Pomodarstvo ili šansa za bolji život

Pare zarađene od pevanja pevači ulažu u nekretnine, automobile, ali i obrazovanje dece. Većina estradnih ličnosti svoje naslednike školovali su i školuju u inostranstvu. Da li je u pitanju pomodarstvo ili smatraju da će deca u inostranim školama bolje i više naučiti nego u državnim školama u Srbije i time dobiti više šanse da se bolje snađu u životu?

Svetlana - Ceca Ražnatović sina Veljka i ćerku Anastasiju upisala je u britansku školu u Beogradu, ali oni od septembra ovu školu pohađaju na Kipru. Dok ona sa sestrom Lidijom izdržava šestomesečnu kaznu kućnog pritvora u vili na Dedinju, o njenim naslednicima na Kipru brinu deda Slobodan i baba Mira.

Ceca je decu sklonila na Kipar kako bi bili dalje od tračeva koji prate njeno izdržavanje kazne.

Viktor, sin Lepe Brene i Slobodana Živojinovića, pohađa američku internacionalnu školu, koju je završio i stariji Stefan, dok je Bobin sin iz prethodnog braka Filip završio studije biznisa i finansija u Hjustonu na Univerzitetu Rajs.


- Stefan posle završene američke internacionalne škole pravi dve godine pauzu do koledža i za to vreme trenira tenis. Više je bio na teniskom terenu nego u školi. I Viktor igra tenis, ali više ga privlači fudbal - kaže ponosna mama Brena.


Đina i Kan Džinović, naslednici Harisa Džinovića, pohađaju Francusku internacionalnu školu. Kako pevač kaže, nije u pitanju pomodarstvo, već želja da mu deca budu svetski ljudi.

- Đina i Kan idu u francusku školu zbog toga što mnogo putujemo i živimo u različitim zemljama. Tako u svakom trenutku možemo da ih ispišemo iz škole u Beogradu i upišemo u francusku školu bilo gde u svetu a da pri tom ne izgube ništa od gradiva koje je isto za svu decu koja pohađaju ovu školu u bilo kojoj zemlji na svetu - objašnjava Džinović.


Ćerka Sanje Đorđević Ivana išla je u francusku internacionalnu školu. Razlog - naučiće jezik i biti što dalje od ulice.


- Kad je moj suprug Perica završio fudbalsku karijeru vratili smo se iz Švajcarske u Srbiju i bilo je logično da je upišemo u tu školu zbog jezika, ali i da je zaštitim od ulice. Ivana je oduvek htela da studira međunarodno pravo, fakultet je trebalo da upiše u Švajcarskoj, ali kako je i u Srbiji počelo da se studira po Bolonjskoj deklaraciji ostala je u Beogradu - kaže Sanja Đorđević.


Vesna Zmijanac svoju jedinicu Nikoliju školuje u Atini, a razlog više je i činjenica da njen otac već godinama živi u Grčkoj.


- Nikolija studira međunarodni biznis na američkom koledžu u Atini. Dobar je student, ispite daje u roku, ali primetila sam da pokazuje sklonost prema muzici. Zato sam joj rekla da prvo mora da završi fakultet, a posle neka radi šta god želi. Volela bih da se vrati u Srbiju, mada ću je podržati i ako odluči da ostane u Grčkoj - kaže Vesna Zmijanac.

Taša i Vasil na Berkliju


Nataša Kojić Taša, ćerka folk pevača Dragana Kojića Kebe, završila je Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, a postdiplomske studije na prestižnoj Muzičkoj akademiji Berkli u Bostonu.

 

- Moj put od Srbije do Bostona je bio prilično neobičan i težak. U Americi sam već nekoliko godina, pišem i komponujem pesme, kao i muziku za filmove - kaže Nataša. Univerzitet Berkli u Bostonu završio je i Vasil Hadžimanov, sin Senke i Zafira Hadžimanova, ali se po završetku studija vratio u domovinu.

- Nisam otišao u Ameriku zato što sam hteo da pobegnem, već da se školujem. Vratio sam se i zato što mi se tamo nije dopalo - iskren je Vasil.

 

Kraljev sin u Italiji


Mihajilo Šaulić, sin kralja narodne muzike Šabana Šaulića, završio je fakultet za menadžment u Milanu, a po povratku u domovinu zaposlio se u kabinetu ministra Milutina Mrkonjića. Svog sina u inostranstvu je školovala i Vera Matović, a njen naslednik Miljan fakultet za menadžment je završio u Americi.

POVEZANE VESTI

Sreda 05.10.2011. 20:02
Vecina od ovih sto decu salju po belom svetu od obrazovanja ima osnovnu skolu u najboljem slucaju srednju ili vrlo retku samo upis na neki fakultet. Na stranu fakultetske diplome koje su mnogi sa estrade kupili, to se ne vazi. Roditelji lece svoje komplekse preko dece.
Ponedeljak 28.01.2013. 22:03
E pa znate sta nek imaju.I samo da znate , u francusku skolu ne idu samo `` bogati`` ljudi.!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online