Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 08.08.2011.
14:15
J. Antonijević - Vesti A

Jedva čeka da opet zapeva

Veteran dobre stare narodne pesme ili kako ga često iz milja zovu "Slavuj iz Mrčajevaca", Miroslav Ilić (61) ne miruje, već je non stop na putu. Šta da radi čovek kad je tražen, a njegove hitove "Voleo sam devojku iz grada", "Joj Rado, joj Radmila", "Polomiću čaše od kristala", "Šumadija" i mnoge druge vole svi, što bi se reklo od sedam do 77.

Tek je stigao iz inostranstva, a već pakuje kofer za kako kaže omiljenu mu manifestaciju Guču. Drugu godinu za redom, Miroslav će održati koncert u sred trubačkog takmičenja, a otkrio nam je i kako teku poslednje pripreme.

Povukao nogu za Arenu


Prvi ste narodnjak koji je zapevao u Areni?

- Nisam hteo da budem prvi, ali je tako ispalo, a i nismo mi narodnjaci za bacanje. Povuko sam nogu, i sad vidim da svi hrle u Beogradsku arenu. Želja mi je prvenstveno bila da to bude prostor u kojem ću moći da napravim ne samo koncert već i slavljeničku atmosferu, jedan vid spektakla za pamćenje jer sam proslavljao 35. godina karijere. Ništa drugo mi nije bilo na umu.

- Pravo da vam kažem, jedva čekam da stignem u Guču i stanem pred publiku. Nisam ja od ovih novopečenih pevača koji kao idu na visinske pripreme pred neki koncert da se specijalno pripreme, a onda naprave sve popularniju "rajder" listu na 100 strana pa zahtevaju kojekakve nebuloze. Zastareo sam malo po tom pitanju, jer ja dođem, održim tonsku probu i to je sve.

Je l' vas raduje ponovni susret sa Gučom?

- Prošle godine jednostavno nisam znao šta da očekujem, a sad verovali ili ne idem dva dana ranije. Već sam isplanirao gde ću sve da prošetam, šta ću da razgledam, jer ima dosta toga zanimljivog, ali i gde ću da svratim na čuveni svadbarski kupus koji me je oduševio. Tamo su svi srdačni i prijatni i prosto je za mene to neki vid privilegije što su me opet pozvali u goste.

Kako preživljavate?

-Nisam nezadovoljan svojim poslom, raducka se tu i tamo, samo mi je žao što više nema onih turneja kada nas je po dvadesetoro pevača išlo zajedno. To je bilo divno vreme i pravo druženje, a sad se jedva sretnemo na aerodromu. Iskreno da vam kažem, više se ne peva po stadionima i velikim halama, već po malim prostorima poput restorana i klubova. Prostori su sve manji jer ni publike više nema, ali je emocija ostala ista, što je najbitnije.

Jeste razmišljali da odete u penziju?

- Ja sam otišao u penziju, a svojim radom uspeo sam da dobijem i nacionalnu penziju od ove godine. Još uvek radim i nastupam, jer je pesma moj život i to volim. Pevam punih 39 godina, i radiću to sve dok me glas i noge budu služili.

Šta očekujete od kupusijade?

- Moji rodni Mrčajevci i ja bićemo 16. septembra domaćini po osmi put, sve popularnijoj i autentičnoj manifestaciji "Kupusijada 2011", koja ima veliku vrednost jer promoviše srpske običaje i kulturu i mnogo znači čitavom regionu. Ja ću za razliku od prošlih godina imati jedno veče samo za sebe, pa svi koji vole moju muziku moći će da uživaju u njoj. Trudim se da svake godine pozovem u goste što više kolega koji se rado odazivaju, a jedino što mogu da vam otkrijem jeste da će ove godine specijalna gošća biti Viki Miljković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online