Ponedeljak 08.08.2011.
14:15
J. Antonijević - Vesti

Jedva čeka da opet zapeva

Tek je stigao iz inostranstva, a već pakuje kofer za kako kaže omiljenu mu manifestaciju Guču. Drugu godinu za redom, Miroslav će održati koncert u sred trubačkog takmičenja, a otkrio nam je i kako teku poslednje pripreme.

Povukao nogu za Arenu


Prvi ste narodnjak koji je zapevao u Areni?

- Nisam hteo da budem prvi, ali je tako ispalo, a i nismo mi narodnjaci za bacanje. Povuko sam nogu, i sad vidim da svi hrle u Beogradsku arenu. Želja mi je prvenstveno bila da to bude prostor u kojem ću moći da napravim ne samo koncert već i slavljeničku atmosferu, jedan vid spektakla za pamćenje jer sam proslavljao 35. godina karijere. Ništa drugo mi nije bilo na umu.

- Pravo da vam kažem, jedva čekam da stignem u Guču i stanem pred publiku. Nisam ja od ovih novopečenih pevača koji kao idu na visinske pripreme pred neki koncert da se specijalno pripreme, a onda naprave sve popularniju "rajder" listu na 100 strana pa zahtevaju kojekakve nebuloze. Zastareo sam malo po tom pitanju, jer ja dođem, održim tonsku probu i to je sve.

Je l' vas raduje ponovni susret sa Gučom?

- Prošle godine jednostavno nisam znao šta da očekujem, a sad verovali ili ne idem dva dana ranije. Već sam isplanirao gde ću sve da prošetam, šta ću da razgledam, jer ima dosta toga zanimljivog, ali i gde ću da svratim na čuveni svadbarski kupus koji me je oduševio. Tamo su svi srdačni i prijatni i prosto je za mene to neki vid privilegije što su me opet pozvali u goste.

Kako preživljavate?

-Nisam nezadovoljan svojim poslom, raducka se tu i tamo, samo mi je žao što više nema onih turneja kada nas je po dvadesetoro pevača išlo zajedno. To je bilo divno vreme i pravo druženje, a sad se jedva sretnemo na aerodromu. Iskreno da vam kažem, više se ne peva po stadionima i velikim halama, već po malim prostorima poput restorana i klubova. Prostori su sve manji jer ni publike više nema, ali je emocija ostala ista, što je najbitnije.

Jeste razmišljali da odete u penziju?

- Ja sam otišao u penziju, a svojim radom uspeo sam da dobijem i nacionalnu penziju od ove godine. Još uvek radim i nastupam, jer je pesma moj život i to volim. Pevam punih 39 godina, i radiću to sve dok me glas i noge budu služili.

Šta očekujete od kupusijade?

- Moji rodni Mrčajevci i ja bićemo 16. septembra domaćini po osmi put, sve popularnijoj i autentičnoj manifestaciji "Kupusijada 2011", koja ima veliku vrednost jer promoviše srpske običaje i kulturu i mnogo znači čitavom regionu. Ja ću za razliku od prošlih godina imati jedno veče samo za sebe, pa svi koji vole moju muziku moći će da uživaju u njoj. Trudim se da svake godine pozovem u goste što više kolega koji se rado odazivaju, a jedino što mogu da vam otkrijem jeste da će ove godine specijalna gošća biti Viki Miljković.

2024 © - Vesti online