Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 11.06.2011.
15:06
V. Tasić - Vesti A

Za moju ćerku prstom nisam mrdnula

Prošlo je sedam dana od ispadanja Jelene Vučković iz takmičenja Zvezde Granda i situacija u kući njene majke Goce Božinovske vratila se u normalu. Posle prvog šoka i suza, i majka i ćerka sada lakše dišu jer su se, kako kažu, oslobodile medijskog pritiska.

- Nema više suza, strepnje, lekova za smirenje. Smučilo mi se više i ne pamtim kada sam imala ovako tešku godinu. Možda je i bilo i težih, ali nisam bila ovoliko umorna.

Kakva majka takva ćerka: Goca Božinovska i Jelena Vučković

Moj sin Mirko završava srednju školu, mlađa ćerka Zorana prvu godinu fakulteta, a pred Jelenom je uspešna estradna karijera. Svima im su im potrebne pažnja, pare, čvrsta ruka, a ja sama. Samo još ovaj mesec da pregrmim a da ne poludim skroz! - kaže Božinovska.


Da li ste razgovarali s Jelonom i kakvi su joj planovi vezani za estradu?


- Muke sam sa njom imala. Pokazala je da je vredna, svoja, poštena, da ume da peva, da je dobar radnik. Presrećna sam zbog nje jer ni njen otac ni ja nismo prstom mrdnuli za njenu karijeru! Ja sam jednom rekla svojoj deci kako sam sve u životu postigla sama, kako sam borila i da to isto očekujem od njih. Nisam ni sanjala kako će oni to ozbiljno shvatiti. Od tada, Jelena ima veliki problem u svojoj lepoj glavi. Ne dozvoljava nikome da joj pomogne, čak ni savetom. Hvala Bogu, bar sluša Sašu Popovića.


Njega sluša, a vas neće. Zašto?


- Uopšte mi nije lako s njom. Kad sam joj rekla da bi trebalo da se obuče minić umesto dugih haljina tokom takmičenja, poludela je. Pitala me je na šta bi ličilo da se skine, pa da izgleda jeftino i prosto. Odmah mi je kao primer navela Ildu Šaulić koja je maltene zakopčana do grla, a pravi sjajnu karijeru. Zato danas moram ćerki da kažem: "Lutko, izvinjavam se." Ona je zapravo ista ja po karakteru.


Kad biste naišli na dobru pesmu, da li biste je pre uzeli za sebe ili je dali ćerki?


- Dala bih je Jeleni. Kao i svakoj majci, dete je važnije od mene. Njoj je potrebnija pesma, haljina, sve...


Šta je sa vašim albumom koji najavljujete već godinama?


- Nove pesme su odavno gotove, ali objavljivanje albuma stalno odlažem. Od kada je počelo takmičenje Zvezde Granda gurnula sam sebe u zapećak. Bilo bi bez veze da se i ja guram u vreme kad u prvom planu treba da bude moja ćerka. Bilo bi krajnje neukusno i neumesno.


Da li ste tražili neku pesmu od Jeleninog oca i kompozitora Radeta Vučkovića?


- Nas dvoje smo u korektnim odnosima, ali mu pesme nikada nisam tražila, pa neću ni sada. Imam svoje saradnike, njega neću da davim. Rade je napisao brojne hitove, ali se valjda i on potrošio, više nema živaca za estradu. I šta ja sad tu ima da mu se namećem i da mu tražim nešto. Kad sam preživela tolike godine bez njegovih pesama, preživeću i dalje.

Vitka majka, zgodne ćerke


Goca Božinovska i obe njene ćerke - Zorana Šijan i Jelena Vučković - isto su građene i nose isti konfekcijski broj. Dok mlađa Zorana rado nosi maminu garderobu, Jelena to ne čini.


- Poludela sam kad su me pitali zašto Zorana nosi moje haljine. Zašto da ih ne nosi? Zar treba da bacim gomile prelepih, skupih haljina koje sam obukla samo jednom? Moja Zorana nije javna ličnost i u čemu je problem ako obuče nešto u čemu sam ja već viđena? Drugo je Jelena, ona sada gradi pevačku karijeru, pa mora da misli i o tome. Ali, muka mi je što neki prozivaju i Zoranu koja s estradom nema blage veze.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online