Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 23.03.2011.
02:49
V. Tasić - Vesti A

Bojanić: Bombe su mi donele rak kože

Posle medijske hajke zbog antisemitskih izjava Miloš Bojanić (60) sastao se u Beogradu sa Aleksandrom Nećakom, predsednikom Saveza jevrejskih opština Srbije i lično mu se izvinio za sve loše što je rekao na Dvoru. Posle ove diplomatske misije zadovoljan se vratio u Novi Sad, medijima prosledio saopštenje, a za "Vesti" dao intervju.

Ne treba mi sažaljenje: Miloš Bojanić
 

- Ako se predstavnik jevrejskog naroda za Srbiju, čovek koji štiti svoj narod, gospodin Nećak, složio sa mnom, šta više ima ko da me napada. Od ove hajke na mene mnogi nisu ni čuli šta sam zaista rekao. Pominjući Jevreje, ja sam mislio na one koji su sedeli u grupi koja je odlučivala o bombardovanju Srbije. Iz mene je govorio revolt, a ne mržnja - kaže Bojanić.


Rekli ste da su nam Jevreji "doneli rakove". Mislili ste i na sebe?
- I na sebe... Moja priča je i opšta i lična. Ne mogu da zaboravim sve one nevine žrtve bombardovanja, malu Milicu koja je sedela na noši, mnoge koji su oboleli od raka zbog bombardovanja osiromašenim uranijumom. Možda je meni bila sudbina da obolim, možda i nije, već je bombardovanje uticalo na to da obolim. Nisam želeo da potežem tu priču o svojoj bolesti, ali naravno da sam ogorčen i izrevoltiran. Imao sam dve operacije...

Nikad popularniji

Šta mislite, dokle ćete biti zabranjeni na Pinku?
- Suludo je što sam se našao u ovoj priči. Ja, čovek koji bi samo da pravi kuće i peca ribu, postadoh neviđeni antisemita? Kakav, crni, govor mržnje. Posle svega što sam uradio poslednjih dana kontaktirajući sa predstavnicima Jevreja u Srbiji, ko može išta da mi prebaci. Ko uopšte mene može da zabrani? Nikad popularniji i traženiji nisam bio - tvrdi Bojanić.

Zašto ste do sada ćutali o svojoj bolesti?
- Ja nisam čovek koji glumi žrtvu i koji hvata na sentimentalnost. Ali eto, izgleda da mi je sudbina da budem u ulozi žrtve. Operisan mi je kancer kože. Bili su teški trenuci. Ipak, jak sam ja, sve što se dešavalo, junački sam izdržao. Odlično se osećam, zahvaljujući svojoj snazi i sjajnim lekarima. Nemam nikakvih zdravstvenih tegoba, bolest je otkrivena na vreme tako da su šanse za izlečenje najveće. Ne govoreći o tome, nisam hteo da uznemiravam ni svoju porodicu, niti da izazivam bilo čije sažaljenje.
 

Koliko vas je pogodila sva ova priča o antisemitizmu?
- Mnogo, jer se sve pretvorilo u medijski linč, protiv mene se vodi hajka. Ne poričem ono što sam rekao, ali tabloidi su napravili haos oko toga. Javno tužilaštvo je reagovalo neverovatnom brzinom. Posle deset dana, dobio sam sudski poziv! Ne znam samo gde su svi ti ljudi bili kada je Firči govorio da Novi Sad smrdi od kada su Bosanci došli, kada je Maca svašta pričao. Mnogi su lupetali svašta, što bi se moglo podvesti pod govor mržnje, ali niko nije reagovao.
 

Kakve će biti posledice?
- Posledica hajke koja se vodi protiv mene biće moja još veća popularnost! A što se tiče suda besmisleno je o tome i pričati. Ako misle da treba, neka me strpaju u zatvor! Junački bih i to izdržao. Kakav bih heroj tek tada bio!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online