Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.04.2019.
20:20
Ž. Marković - Vesti A

Poezija uz trubu i violinu

Snežana Milanović i Jelena Kostić, članice Udruženja srpskih pisaca Švajcarske (USPŠ), predstavile su svoja dela u Glatparku nadomak Ciriha. Pesničko veče u kafe knjižari Freska je otvorio Sep Hegi, svirajući na trubi "Marš na Drinu".

Ž. Marković
Budući pisci: Anastasija, Milica, Dušan, Laura, Petar, Sofija i Milica

Milisav Đurić, predsednik USPŠ je kratko predstavio autorke, koje su naizmenično recitovale svoje stihove. Veče je ulepšao mladi, talentovani violinista Petar Golijanin, a i Sep Hagi čija je supruga članica USPŠ, još jednom je zasvirao.

Snežana Milanović, rodom iz Crljenca, izuzetno je zadovoljna promocijom.

Ž. Marković
"Marš na Drinu"; Sep Hegi

- Bila je ovo veoma posećena promocija i što je meni najdraže, bilo je puno mališana koja uče ćirilicu, čitaju naše pesme i pretpostavljam da će i oni jednog dana krenuti našim stopama. Znači da sav ovaj naš trud nije uzaludan i da nas neko sledi. Godinama pišem rodoljubivu, zavičajnu, ljubavnu i poeziju za decu. Pišem i prozu, kratke priče koje su poslednje vreme našle svoje mesto u srcima mnogih naših sugrađana koji žive daleko od zavičaja. Verovatno je i ta čežnja doprinela da sa puno emocija opišem svoj rodni kraj i da sačuvam uspomenu na detinjstvo koje je nezaboravno i nikada više ne može da se vrati. U pripremi je zbirka poezije za decu koje će verovatno do kraja godine ugledati svetlost dana - kaže Snežana.

Jelena Kostić je jedna od novijih članica USPŠ.

- Utisci su odlični, odziv dobar, a atmosfera fina. Ovo je moje prvo književno veče i nadam se da će ih biti još. U planu je do kraja oktobra knjiga dečjih pesama - kaže Jelena Kostić.

Ž. Marković
Petar Golijanin

Rado uz prijatelje

Na ovo književno veče iz Minhena je stigao Ahmed Dizdarević, počasni član USPŠ.

- Veoma mi je drago da sam kao počasni član ovde među prijateljima. Rado se odazivam i dolazim čak iz Minhena, kada god mogu i imam vremena, na ovakve predivne književne večeri - izjavio je Dizdarević, član Književnog udruženja "Damjanka Daška Čizmić" iz Minhena.

Nove promocije

- Dogovorili smo se da se svakog meseca promovišu jedan-dva ili više autora iz USPŠ. Već možemo da najavimo da će 17. maja na istom mestu ovde najverovatnije svoje promocije imati Katarina Bošnjaković i Marko Ružičić - kaže Milisav Đurić.

Ž. Marković
Uskoro novo druženje: Učesnici književne večeri

POVEZANE VESTI

ŠVAJCARSKA Istorija na plakatima
ŠVAJCARSKA Diplomate uz akademce
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online