Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 12.02.2019.
19:15
Ž. Marković - Vesti A

Uz domaćine svi veseli

Srpsko kulturno-umetničko društvo "Branko Radičević" iz Lugana u sali Kapanone organizovalo je prvo ovogodišnje druženje pod sloganom "Aj, veseli se kućni domaćine". Za ovu priliku u goste su im došli dragi vršnjaci, prvi i srednji ansambl, iz KUD-a Ras iz Lucerna, a nastupili su i učenici Srpske dopunske škole.

Ž. Marković
Raskošne suknje: SKUD "Branko Radičević"

Pred oko 300 zemljaka u publici, program je blagoslovio sveštenik Marko Knežević, a sve prisutne pozdravio je Aleksandar Jeremić, predsednik domaćina.

Posle himne "Bože pravde" koju su svi pevali na bini su zaigrali folkloraši "Radičevića" i gosti iz Lucerna sa dve koreografije.

Kao i uvek na priredbama u Luganu, predstavili su se i đaci Srpske dopunske škole iz Lugana, koju vodi učitelj Radoslav - Rale Anđelković. Deca u se recitovala rodoljubive pesme, povodom predstojećeg Dana državnosti Republike Srbije, a publika ih je gromoglasno pozdravila. Posle završenog programa Aleksandar Jeremić je predstavniku Rasa u znak zahvalnosti i saradnje predao prigodan poklon. Posle toga narodno veselje tarajalo je do posle ponoći.

- Kao članovi srpske zajednice u rasejanju, osećamo potrebu da budemo među našim ljudima, da negujemo naš jezik, našu kulturu, tradiciju i pravoslavnu veru. Svi smo svesni da to nije lak zadatak, da su svakodnevne obaveze i to što smo u stranoj zemlji otežavajuće okolnosti. Ali ne smemo posustati, jer ako ne poznajemo svoj jezik, kulturu i veru, izgubićemo se kao narod. Želim ovom prilikom da zahvalim ocu Marku, novom svešteniku naše parohije u Tićinu, takođe i učitelju Radoslavu, koji je nastupao u programu sa decom. Naravno velika zahvalnost i našim dragim prijateljima iz KUD-a Ras - izjavio je Aleksandar Jeremić, predsednik SKUD-a "Branko Radičević" iz Lugana.

Ž. Marković
Milider Nerandžić (levo) i članovi Rasa

Milider Nerandžić, predsednik Rasa iz Lucerna ističe gostoprimstvo kojim su dočekani.

- Zahvaljujem našim dragim domaćinima na gostoprimstvu, veoma smo lepo dočekani. Mi smo došli u velikom broju, bio je pun autobus i gledali smo da što bolje odigramo naše koreografije - kaže Nerandžić.

Poziv na druženje

SKUD "Branko Radičević" iz Lugana poziva svu decu da im se pridruže i zaigraju u velikom kolu. Udruženje postoji skoro 25 godina, a igrački ansambli poseduju bogat koreografski repertoar. Upis članova traje cele godine.

Za više informacija svi zainteresovani mogu da se obrate predsedniku Aleksandru Jeremiću (+41 79 101 44 54), umetničkom rukovodiocu dečjeg i srednjeg ansambla Ružici Nikić (+41 78 719 51 22) i umetničkom rukovodiocu omladinskog ansambla Vladimiru Nikoliću (+41 79 127 42 01).

POVEZANE VESTI

ŠVAJCARSKA Istorija na plakatima
ŠVAJCARSKA Diplomate uz akademce
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online