Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 04.09.2018.
18:15
Ž. Marković - Vesti A

Moto-klub Škorpion iz Ciriha: Rok i rakija za bajkere

Moto-klub Škorpion iz Ciriha je prošlog vikenda u Hintvangenu kod Šafhauzena na placu konjičkog kluba iz tog mesta, organizovao 19. motorijadu.

Foto: Ž.Marković
Organizatori skupa, Moto-klub Škorpion iz Ciriha

Po prilično lošem i hladnom vremenu, na skupu su učestvovali Serbijanbajkersi iz Murija, Prnjavor 07 iz Prnjavora, Vukovi iz Frauenfelda, Zastava oldtajmer iz Šafhauzena i drugi klubovi, a bilo je i pojedinaca koji nisu članovi nijednog od ovih klubova.

Foto: Ž.Marković
Članovi kluba Zastava: Oldtajmer iz Šafhauzena

Članovi Moto-kluba Prnjavor 07 su došli direktno na ovaj skup iz svog grada u Republici Srpskoj, a za ovu priliku domaćini su organizovali i živu rok muziku grupe Black and njhite koja je specijalno za ovu priliku doputovala iz Jagodine.

Obnovili celu kuću

Moto-klub Škorpion iz Ciriha deluje i na humanitarnom polju i iza njih su mnogobrojne humanitarne akcije. Ove godine su sakupljali novčanu pomoć za renoviranje kuće Gorana Đorđevića iz Petrovca na Mlavi kome je kuća poplavljena i izgorela.

Ovi humanitarci kupili su veš-mašinu, frižider i šporet, a ovih dana trebalo bi da bude renovirano i kupatilo. Učestvovali su i u kupovini sonde za ultrazvuk u negotinskoj bolnici.

- Ljudi iz opštine Petrovac su nam dali spisak ugroženih i mi smo na kraju odlučili da pomognemo samo jednoj osobi, ali da to bude sve kako treba i da joj renoviramo celu kuću - izjavio je Saša Lazarević dugogodišnji član Škorpiona.

Foto: Ž.Marković
Familija Kerić iz Isakova,Nenad i Milanka sa decom Matijom, Jovanom, Dijanom i Markom

Organizatori ovog skupa su se dobro spremili za doček braće iz drugih klubova. Imali su dva šatora, veliki roštilj i piće, a bilo je i palačinki za desert. Za roštilj su bili zaduženi Aleksandar Sorafinović, Dobrica Dragić i Radiša Janković, dok su palačinke spremali Dado i Marina Kovačić.

Druženje je trajalo do kasno u noć

- Naš klub je osnovan 1999. godine u Cirihu, a danas nam je 19. rođendan - kaže Josip Augustinović, blagajnik Škorpiona, rodom iz Travnika u BiH.

- Sledeće godine organizovaćemo jubilarnu motorijadu. Imamo 30-ak članova, lepo funkcionišemo i što je najbitnije, klub je osnovan na principu zajedništva bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost. Što znači da tu ima i Hrvata, Srba i muslimana i svi su dobrodošli, bez pravljenja problema, tu smo da se družimo, da pravimo ture, da pomažemo ljudima koji su u nevolji.

Foto: Ž.Marković
Blagajnik Josip Augustinović rodom iz Travnika

Na ulazu je bio postavljen sto sa velikim suncobranom, a na stolu je bila ljuta šljivovica kao i sokovi za motoriste, koje je dočekao domaćin, predsednik Moto-kluba Škorpion Mario Sito i sa svakim nazdravio i zaželeo dobrodošlicu.

Putešestvije kroz Evropu

Krenuo sam od Prnjavora pa do Salcburga. Tu sam napravio pauzu i pogledao utakmicu Crvene zvezde. Onda sam dalje išao do Amsterdama. Otuda sam malo vozio kroz Belgiju do Luksemburga, zatim nastavio do Strazbura, Nansija i Meca u Francuskoj, odakle sam stigao kod naših prijatelja Škorpiona. Prešao sam negde oko 3.000 kilometara i nisam imao nikakvih incidenata. Hvala bogu, stigao sam živ i zdrav - prepričava Goran Gunjić, poznatiji kao Goč, član Moto-kluba Prnjavor 07.

Foto: Ž.Marković
Bajkeri Vukovi iz Frauenfelda
Foto: Ž.Marković
Serbijanbajkersi iz Murija

POVEZANE VESTI

ŠVAJCARSKA Ode pehar za Pariz
ŠVAJCARSKA Zlatne niti brojanice
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online