Utorak 04.09.2018.
18:15
Ž. Marković - Vesti

Moto-klub Škorpion iz Ciriha: Rok i rakija za bajkere

Foto: Ž.Marković
Organizatori skupa, Moto-klub Škorpion iz Ciriha

Po prilično lošem i hladnom vremenu, na skupu su učestvovali Serbijanbajkersi iz Murija, Prnjavor 07 iz Prnjavora, Vukovi iz Frauenfelda, Zastava oldtajmer iz Šafhauzena i drugi klubovi, a bilo je i pojedinaca koji nisu članovi nijednog od ovih klubova.

Foto: Ž.Marković
Članovi kluba Zastava: Oldtajmer iz Šafhauzena

Članovi Moto-kluba Prnjavor 07 su došli direktno na ovaj skup iz svog grada u Republici Srpskoj, a za ovu priliku domaćini su organizovali i živu rok muziku grupe Black and njhite koja je specijalno za ovu priliku doputovala iz Jagodine.

Obnovili celu kuću

Moto-klub Škorpion iz Ciriha deluje i na humanitarnom polju i iza njih su mnogobrojne humanitarne akcije. Ove godine su sakupljali novčanu pomoć za renoviranje kuće Gorana Đorđevića iz Petrovca na Mlavi kome je kuća poplavljena i izgorela.

Ovi humanitarci kupili su veš-mašinu, frižider i šporet, a ovih dana trebalo bi da bude renovirano i kupatilo. Učestvovali su i u kupovini sonde za ultrazvuk u negotinskoj bolnici.

- Ljudi iz opštine Petrovac su nam dali spisak ugroženih i mi smo na kraju odlučili da pomognemo samo jednoj osobi, ali da to bude sve kako treba i da joj renoviramo celu kuću - izjavio je Saša Lazarević dugogodišnji član Škorpiona.

Foto: Ž.Marković
Familija Kerić iz Isakova,Nenad i Milanka sa decom Matijom, Jovanom, Dijanom i Markom

Organizatori ovog skupa su se dobro spremili za doček braće iz drugih klubova. Imali su dva šatora, veliki roštilj i piće, a bilo je i palačinki za desert. Za roštilj su bili zaduženi Aleksandar Sorafinović, Dobrica Dragić i Radiša Janković, dok su palačinke spremali Dado i Marina Kovačić.

Druženje je trajalo do kasno u noć

- Naš klub je osnovan 1999. godine u Cirihu, a danas nam je 19. rođendan - kaže Josip Augustinović, blagajnik Škorpiona, rodom iz Travnika u BiH.

- Sledeće godine organizovaćemo jubilarnu motorijadu. Imamo 30-ak članova, lepo funkcionišemo i što je najbitnije, klub je osnovan na principu zajedništva bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost. Što znači da tu ima i Hrvata, Srba i muslimana i svi su dobrodošli, bez pravljenja problema, tu smo da se družimo, da pravimo ture, da pomažemo ljudima koji su u nevolji.

Foto: Ž.Marković
Blagajnik Josip Augustinović rodom iz Travnika

Na ulazu je bio postavljen sto sa velikim suncobranom, a na stolu je bila ljuta šljivovica kao i sokovi za motoriste, koje je dočekao domaćin, predsednik Moto-kluba Škorpion Mario Sito i sa svakim nazdravio i zaželeo dobrodošlicu.

Putešestvije kroz Evropu

Krenuo sam od Prnjavora pa do Salcburga. Tu sam napravio pauzu i pogledao utakmicu Crvene zvezde. Onda sam dalje išao do Amsterdama. Otuda sam malo vozio kroz Belgiju do Luksemburga, zatim nastavio do Strazbura, Nansija i Meca u Francuskoj, odakle sam stigao kod naših prijatelja Škorpiona. Prešao sam negde oko 3.000 kilometara i nisam imao nikakvih incidenata. Hvala bogu, stigao sam živ i zdrav - prepričava Goran Gunjić, poznatiji kao Goč, član Moto-kluba Prnjavor 07.

Foto: Ž.Marković
Bajkeri Vukovi iz Frauenfelda
Foto: Ž.Marković
Serbijanbajkersi iz Murija
2024 © - Vesti online