Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 06.05.2019.
19:15
Z. Vicelarević - Vesti A

Publika "igrač" u varijeteu

U organizaciji udruženja Kontra.net iz Frankfurta, u metropoli na Majni proteklog vikenda je izveden prvi srpski varijete "Da, to su bili dani".

Z. Vicelarervić
Izašli i na bis: Vojislav, Boris, Nebojša i Nina

Nedeljama unapred najavljivani kabare, Nina Ćosić, Boris Pingović, Vojislav Savić i Nebojša Dugalić, pretočili su za frankfurtsku publiku u mnogo veći doživljaj i užitak, a publika je to uzvratila velikim aplauzom i pozivom na bis.

Pre njihovog nastupa publika je bila prijatno iznenađenja premijernim nastupom novoformiranog hora "Stevan Mokranjac" koji je izveo tri pesme
- Ovo što smo večeras predstavili publici nije čist žanr kabarea, ovde imamo poeziju, muziku, ima priča, anegdota naših poznatih pisaca i sve bismo to mogli da svrstamo u francuski varijete.

Muziku smo izabrali iz najraznovrsnijih perioda kako bismo mogli da obuhvatimo što šire i sve to smo pretočili u jednu muzičku celinu da pokažemo srodnost ma koliko bili različiti muzički pravci - objasnio nam je Dugalić.

Poznati glumac ističe da je publika bila divna.
- Baš smo uživali na sceni. Prošlo nam je zaista neprimetno ovih dva sata. Publika nam je bila peti igrač. To je nešto što je konstutivno i određuje sam tok predstave, jer kada je reakcija živa, onda i mi nekako dobijemo još veću inspiraciju. Organizacija je za svaku pohvalu.

Reakcije o uspešnoj predstavi čule su se još tokom predstave, a potvrdili su nam to i posle predstave Nataša i Goran Džekulić iz Frankfurta:
- Nebojša je odlično pričao viceve, a sve četvoro su izvanredni muzičari. Neke pesme su uspele da me vrate u mlađe dane, u vremena pre nego što smo postali dijasporci. A kada bi trebalo da izaberem deo koji mi se najviše dopao, mislim da bi se svi saglasili sa mnom da je to deo kada je Dugalić svirao okarinu - kaže nam Goran, a njegova supruga Nataša dodaje da je pozitivno iznenađena što u Frankfurtu postoji divan hor kao što je "Stevan Mokranjac".

Entuzijasti

- Kontra.net čini nas četvoro, više entuzijasta, organizovani smo u nameri da obogatimo i doprinesemo frankfurtskom kulturnom životu. Želimo da dovedemo muzičare, pozorišne predstave, kabaree i slično. Već sada imamo planove za jesen, a još ne mogu da otkrijem o čemu se radi. Mi smo zvanično udruženje i ne radimo za pare ili zbog neke zarade i ne radimo zato što volimo da radimo, već isključivo zbog ljubavi prema kulturi. Radimo sa pozitivnom nulom, a možda čak i ispod te nule smo, ali znamo da će nam neki naredni projekat doneti toliko da poravnamo nulu - rekao nam je Momir - Deda Moča, koji nije hteo da otkrije imena ostalih članova Kontra.net grupe.

Evergrin na premijeri

O novom horu "Stevan Mokranjac" iz Frankfurta, koji je nedavno osnovan, a okosnicu čine članovi nekadašnjeg crkvenog hora, govorila nam je dirigent Stojna Babić:

- Pre svega želim da zahvalim u ime hora organizatoru Udruženju Kontra.net što smo imali priliku da na ovakvom mestu i ovim povodom imamo premijerno izvođenje. Predstavili smo se pesmama evergrin stila, "Pod sjajem zvezda", zatim obradom hitova "Zvižduk u osam" i "Devojko mala". Postojimo od 1. februara ove godine i još primamo nove članove. Imamo prostor u Evangelističkoj crkvi Friedenkirche u Ofenbahu i radimo petkom od 19 do 21 sat. Danas smo nastupili u manjem sastavu, a već 25. maja učestvovaćemo na Redelhajmskim noćima u Brentano parku u punom sastavu. Naš prvi samostalni koncert planiramo pred Božić, gde ćemo se predstaviti duhovnom muzikom, Mokranjčevom "Liturgijom".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online