Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 22.02.2019.
19:10
B. Miličić - Vesti A

Vatreno krštenje malih folkloraša

Nedavno je Kulturno-umetničko društvo 'Drina" iz Augzburga organizovalo proslavu za svoje članove i njihove goste i tom prilikom okupilo se više od dve stotine domaćina i gostiju. Bila je to prilika da se pokaže sve ono što su do sada naučili igrači srednje i velike grupe, a sa posebnom pažnjom propraćen je prvi nastup grupe dece uzrasta od pet do sedam godina koji su od januara polaznici Male škole folklora.

B. Miličić
Igrači srednje grupe folklora KUD "Drina"

Uprava ovog društva šestu godinu organizuje ovakvu proslavu i za nove članove je to prilika da se predstave publici.

- U najmlađoj grupi igrača koji su pohađali Malu školu folklora imamo 14-oro dece. Oni su na proslavi prvi put javno nastupili izvodeći igre i pesme iz centralne Srbije i to je njihov prvi korak na folklornom putu. Pored najmlađe grupe igrača, u našem društvu su i srednja i velika grupa igrača koje imaju po 30 članova. Kao društvo razvijamo se i rastemo, dobijamo nove članove i sve više dolaze roditelji s decom koji su u poslednjih nekoliko godina došli iz Srbije i Republike Srpske - kaže Milomirka Božić, predsednica KUD-a "Drina".

Treba pomenuti da je prošle godine na Dečjoj smotri folklora dečji ansambl nastupio prvi put i osvojio srebrnu medalju iako su bili najmlađi učesnici smotre. To kao da je dalo novi podsticaj upravi, roditeljima i deci pa su sa još više entuzijazma krenuli u aktivnosti. Tome je značajno doprinelo i angažovanje Milana Glamočanina, koreografa i umetničkog rukovodioca koji je poznat među folklorašima u dijaspori. Zato su mu ljudi iz uprave KUD-a "Drina" veoma zahvalni, jer njegovo angažovanje i rezultati igrača ovog društva doprinose popularizaciji srpskog folklora u rasejanju.

Prigodne poklone dobili su svi igrači ovog društva, kao i Milan Glamočanin, koji je iz Kranja došao na proslavu. Roditelji dece i uprava dobro su organizovali ovu proslavu na čelu sa Danijelom Jevtić Ivković, koja je pripremila celokupan program večeri. U zabavnom delu nastupili su pevači Marta Slijepčević i Saša Lakić uz muzičku pratnju Saše Jeftića iz Nirnberga.

Spremni za Minhen

- Naša dečja grupa igrača učestvovaće i ove godine na Dečjoj smotri folklora za Nemačku, a na Saveznoj smotri srpskog folklora u Nemačkoj, koja će se 6. aprila ove godine održati u Minhenu, učestvovaće naš prvi ansambl. Pored toga, uskoro putujemo u Austriju gde ćemo biti gosti KSK "Petar Kočić" iz Figena - kaže Milomirka Božić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online