Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 02.02.2019.
03:00
M.S A

Gromka pesma Rastku

U Osnabriku je Sveti Sava proslavljen molitveno i svečano. Posle liturgije u Hramu Svetog Georgija, u velikoj sali obližnje škole koja može da primi nekoliko stotina posetilaca, održana je svečana akademija, a potom i veliko narodno veselje.

M.S
Scenski prikaz "Sveti Sava i mlad čovek"

Liturgiju je služio osnabrički protojerej-stavrofor Marinko Rajak, a u oltaru su mu pomagali Slaviša Janković, Milorad Miščević i Bojan Bera. Prota je osveštao slavska znamenja koja su pripremili kumovi slave, porodica Jakšić, Branko i Ivana sa kćerkama Vanjom i Sofijom, a kumstvo za narednu godinu su predali porodici Petrović, Naenadu i Đurđici sa kćerkama Nevenom i Stefanom.

Čestitajući svima slavu prota Rajak je izrazio svoje zadovoljstvo što je crkva bila puna, a velika sala tesna.

Učesnici programa su bili đaci nastave veronauke i Srpske dopunske škole, koji su svi do jednog članovi crkvenog folklora Božur, zatim folklorno društvo Jeleče iz Fersmolda, takođe iz osnabričke parohije. Program proslave je sa mnogo ljubavi pripremila Biljana Dabić u saradnji sa Ivanom Jakšić,Violetom Lukovac, Milicom Stanković, Natašom Stanojević i Jelenom Živković.
Đaci su do bine došli u defileu, uz pesmu "Sedam sati udara". Program su vodile učenice iz Osnabrika Adrijana Kačavenda i Aleksandra Bojić.

M.S
Podrška horu: Marina Filipović

Sve goste je stihovima u ime svih đaka pozdravila Teodora Dabić, a za njom su o svetitelju govorili: Anđela i Nina Đukić, Nikolina Skadrić, Andrija Dabić, Milica i Damjana Kačavenda, Slavko Martić, Aleksandra Bojić, Milorada Miščevića i Adrijana Kačavenda.

U prvom od dva scenska prikaza nastupili su đaci iz Osnabrika Milorad Miščević, Aleksandar Bojić i Nikolina Milaković, a u drugom gosti iz Fersmolda, Jefimija, Tijana i Lazar Mihajlović, Anđelina Vešović, Miloš Protić, Marija i Nemanja Jolović, Nina Borisavljević, Vanesa Przibilak i Ana Zzivković.

Uz zvuke violine Marine Dabović svi učesnici programa su pevali pesmu "Rastko", a sa njima i svi prisutni.

I publika u kolu

Na kraju programa začuli su se najmiliji zvuci, zvuci zavičaja. Zaigrali su prvo najmlađi članovi Božura, a za njima je nastupilo Jeleče.Još jednom su zaigrali članovi Božura, a onda se odmah posle burnog aplauza publika uhvatila u kolo.

Slatkiši i jevanđelje

Sva deca koja su prisustvovala proslavi su darovana paketićima u kojima je bilo obilje slatkiša, sokova, hemijska olovka sa gravurom Osnabričke parohije, jevanjđelje za decu i dvojezični časopis za decu Eparhije diseldorfske i nemačke.Kolo srpskih sestara je pripremilo izvanrednu trpezu koju su svojim specijalitetima dopunili kumovi slave.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online