Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 24.10.2018.
20:20
B. Miličić - Vesti A

Bogovska noć u Minhenu

Trojica poznatih glumaca iz Beograda Vojin Ćetković, Nebojša Ilić i Dejan Lutkić su u nedelju uveče oduševili publiku u Minhenu izvodeći pozorišnu predstavu "Noć bogova". Organizator gostovanja beogradskih glumaca je Pozorište Minhen, čiji su osnivači dobili sve pohvale posetilaca za ono što rade.

B. Miličić
Slavica i Marko Jelić i dr Ljubinka Kuhar sa umetnicima

Radnja pozorišne predstave odvija se u podrumu dvorca francuskog kralja Luja XIV, gde on sa dvorskom ludom i piscem Molijerom uz vino obeležava 10 godina njihovog prijateljstva. Tokom večeri kralj otkriva da Molijer i dvorska luda igraju farsu o njemu u kojoj ga ismevaju. Kralj odluči da ih natera da tu farsu odigraju i za njega.

Posle predstave oduševljenim posetiocima u prepunoj dvorani, u ime kolega obratio se Dejan Lutkić i zahvalio svima koji su došli uz nadu da su uživali. Zahvalio je publici na aplauzima, organizatorima, ali i episkopu Grigoriju što je našao vremena, uz sve svoje obaveze, da pogleda predstavu. Kada su posetioci izašli iz dvorane glumci su razgovarali sa vladikom Grigorijem, ali i strpljivo pozirali sa posetiocima koji su želeli da fotografijom ovekoveče njihovo gostovanje i nastup u Minhenu.

Prezadovoljni: Posetioci iz: Augzburga

Iz Augzburga je na predstavu došlo društvo od desetak naših ljudi. Nataša, Miodrag, Biljana, Milomirka i Nikica su bili oduševljeni onim što su čuli i videli u predstavi.

- Ovo je bilo predivno, jer je velika stvar da među nas na ovim prostorima stižu takvi programi iz naše zemlje. Sve nas vuče nostalgija iako imamo malo kontakta sa pozorištem i glumcima i ovo se ne može porediti sa bioskopom. Kada bi toga bilo češće bilo bi bolje, mada je i ovo dobro - kaže Nataša.

Milomirka ističe da je već jednom bila u Minhenu na pozorišnoj predstavi za decu i smatra da bi sličnih sadržaja trebalo da bude još više, jer je bilo odlično.
Ljubica Bogdanović-Hepfl iz Minhena bila je u društvu sa Vidom Cvetić.

Srdačan razgovor: Vladika Grigorije sa glumcima

- Glumci u predstavi su odlični, tema je dobra, životna. Doživeli smo Pariz kako ga u ova vremena retko doživljavamo i isplatilo se večeras doći na predstavu. Pohvala i organizatorima iz Pozorišta Minhen što nas ovako okupljaju da i mi ovde doživimo našu vrhunsku kulturu - kaže Ljubica.

Pohvala organizatorima

Vida Cvetić je takođe bila oduševljena predstavom.
- Drago mi je da sam večeras prisustvovala predstavi i zahvalna sam organizatorima. Postoji Molijerovo pozorište u Parizu i ova predstava će za mnoge biti povod da kada budu došli kući otvore enciklopediju ili na internetu pročitaju nešto više o Molijeru.

Satira i za današnje vreme

Gordana Budiša je na predstavu stigla iz Nirnberga.
- Predstava je izuzetna, odlični su glumci, ali i tema pozorišne predstave koja je u stvari satirični komad koji govori o vlasti i može da se prenese i u današnje vreme. Možda bi ovakve predstave koje dolaze u Minhen, mogle biti organizovane i u Nirnbergu, jer nas ima dosta u Nirnbergu i okolini.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online