Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 23.03.2018.
04:00
N. Popović - Vesti A

Oro dug vraća bez kamata

Pre više od dve nedelje održana je burna, ali, kako su "Vesti" tada izvestile, na kraju uspešna vanredna skupština kluba Oro iz Frankfurta, na kojoj je izabrano novo, podmlađeno rukovodstvo kluba na čelu sa predsednicom Andrijanom Lisicom (24) koja je na toj funkciji zamenila dugogodišnju predsednicu ovog kluba Svetlanu Ilić. Potpuna primopredaja dužnosti, međutim, ni do danas nije obavljena, a "Vesti" su kod obeju strana istražile zašto se sa tim važnim poslom kasni.

N. Popović
Nova uprava pregleda knjige: Bojan Regeljac, Andrijana Lisica i Nikola Novaković

- Do sada smo sa Svetlanom imali jedan termin i taj obiman posao nije mogao da se obavi za jedan dan jer je dokumenata i inventara zaista previše da bi se sve to moglo obaviti na brzinu - kaže za "Vesti" Andrijana Lisica.

Ona navodi da su Bojan Regeljac, sekretar kluba, Nikola Novaković, potpredsednik i ekonom Sabina Lisica posle uvida u dokumentaciju ustanovili da je dug, ipak, veći nego što su na Skupštini čuli od Svetlane Ilić.

- Umesto 15.000, koliko je tada rekla, dug je oko 21.000 evra - precizira Lisica.
Prema njenim rečima samo za zaostale kirije dug je veći od 17.000 evra, a ostalo je dug za neke neplaćene račune.

- Još nismo ustanovili kome se tačno i koliko dugo duguje, većinom za radove koji su se obavljali tokom renoviranja novih klupskih prostorija u Oberurselu. Pozitivna stvar je da smo se sreli sa vlasnikom prostorija koje iznajmljujemo i da je, kako je Svetlana Ilić i rekla na Skupštini, zauzeo, rekla bih čak prijateljski stav prema nama. Rekao nam je da ne moramo strahovati od otkaza, a dao nam je mogućnost da dug otplaćujemo, bez kamata, kada i koliko možemo, što je u celoj ovoj nezavidnoj situaciji u kojoj se nalazimo, zaista veoma pozitivno - dodala je Andrijana Lisica.

Nova namena biblioteke

Andrijana Lisica kaže da će se namena klupske prostorije u kojoj je sada sala za sastanke i biblioteka sigurno promeniti i po želji mlađih članova biće ubuduće njihov prostor za zabavu i druženje.
- Knjige koje se tamo nalaze, naravno, ostaće tamo gde se sada nalaze i ne pada nam na pamet, kako sam čula da nam se spočitava, da ih bacimo u smeće - kaže Lisica.

S druge strane, Svetlana Ilić za "Vesti" kaže da "nema šta da krije" i da je sve "papire" i dokumentaciju članovima nove uprave stavila na uvid.

N. Popović
Ništa ne krijem: Svetlana Ilić

- Oni su došli prošle subote i ja sam im otvorila kancelariju, pokazala ormare gde stoji dokumentacija iz prethodnih ne dve-tri nego čak 10 godina i rekla im da slobodno sve pregledaju, a tamo gde imaju nejasnoće obeleže, pa ću se ja potruditi da im razjasnim.

Svetlana Ilić ističe da klub ima i popriličan fundus vrednih narodnih nošnji.

Folkloraši se razišli

Zbog krize i problema u koje je klub zapao, folklorni ansambl kluba Oro praktično više ne postoji. Iskusniji igrači su, posle otvorenog neslaganja sa Svetlanom Ilić, uključujući i novu predsednicu Andrijanu Lisicu, angažovani u drugim folklornim ansamblima u Frankfurtu i okolini.

- Već sam rekla da ću u ansamblu Kolo iz Frankfurta ostati do Evropske smotre u Banjaluci, a potom je moja želja da uvežbavam folkloru najmlađe članove Ora, od pet godina naviše, i tako stvaramo folklornu budućnost udruženja. A da li će se posle promena u klubu naši članovi koji sada igraju u Kolu ili Srbiji iz Noj Izenburga vratiti u Oro zaista ne znam - vajka se Lisica.

- Sve je to uredno lagerovano, a neke smo i posudili drugim klubovima, pa to treba popisati i predati na staranje novoj upravi kluba - kaže Ilićeva.

Ona dodaje da se zaista od svega umorila i da jedva čeka da sve dužnosti preda svojim naslednicima.

- Oni, međutim, do sada nisu mnogo uradili. Za registraciju je potrebno da dokumente sa skupštine odnesu kod advokata, a oni to još nisu uradili tako da mada su izabrani svoju dužnost zvanično još nisu preuzeli - kaže na kraju razgovora za "Vesti" Svetlana Ilić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online