Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.12.2017.
18:18
Z. Vicelarević - Vesti A

I štampari rasli uz "Vesti"

Ljudi koji su svakodnevno sa "Vestima" nisu samo naši zemljaci. Prvi kojima novina dođe u ruke su Turci, Avganistanci, Iranci, pa čak i jedan Englez. Najtiražniji dnevni list dijaspore se štampa u štampariji Print Marketing & Sales.

Z. Vicelarević
Oni štampaju "Vesti": Ekipa sa mašine za rotaciju

Pre nego što ogromne bučne mašine krenu u takozvanu rotaciju, prvi kontakt van naše firme imaju radnici u kompjuterskom delu štampanja (EDV).

- Mi pružamo kompjutersku podršku štampariji. Sa "Vestima" imamo odličnu saradnju. Zajedno sa "US Todadž", "Vesti" su najkorektnije i trude se da urade uvek sve kako treba. I u našem delu posla može da krene loše, ali se uvek završi dobro, zahvaljujući razumevanju, a pre svega želji da se posao uradi na vreme i na najbolji način - kaže nam Patrik O" Konor, uz koga su u kompjuterskom delu i Džumhur Ajana i Džijan Girlučan.

Z. Vicelarević
Šalju "Vesti" u Evropu: Jalčin Sariarslan, Sezgin Javus i Kemal Ardič

Patrik ponosno ističe da je poreklom Irac i da je njegova domovina još u Evropskoj uniji, dok su Džumhur i Džijan Turci.

Džumhur Ajana je od prvog dana sa "Vestima", još od vremena kada su se "lepili filmovi".

- Sećam se kada smo morali u toku proizvodnje po nekoliko puta da menjamo strane, za Austriju, Švajcarsku, a bilo je menjanja i za američko izdanje. To je bilo vrlo komplikovano i zahtevno, ali smo radili uvek koncentrisano i sa zadovoljstvom za "Vesti" - rekao nam je Džumhur koji vodi poreklo, prema njegovim rečima sa Balkana, ali ne zna tačno da li su mu preci bili Srbi.

Z. Vicelarević
Patrik O' Konor, Džumhur Ajana i Džijan Girlučan

Kada su novine odštampane, "Vesti" prelaze u ruke radnika distribucije koji ih direktno sa trake šalju u razne delove Evrope:

- Sa "Vestima" sam odrastao u poslovnom smislu. Kada su "Vesti" počele da izlaze naša štamparija se zvala TER drukeraj, a ja sam tada radio na sortiranju novina i sa "Vestima" sam prošao gotovo sve faze. Koliko je meni poznato, "Vesti" su velike srpske novine i to veoma dobre. Ono što je meni bitno je da imam odlične kontakte sa uredništvom i tehničkim odeljenjem. "Vesti" su nam dobar poslovni saradnik. Tehničke probleme koji se događaju ponekad kod vas, a ponekad kod nas rešavamo u hodu i do sada nam je uvek uspevalo da "Vesti" budu odštampane - kaže Ali Reza, glavni poslovođa proizvodnje, poreklom Iranac.

Z. Vicelarević
Prošao sve faze: Ali Reza

Prepoznaje ćirilicu, ali srpski ne zna

Ali Reza je odavno sa "Vestima" i dodaje:

- Danas se, uopšteno gledano, novine manje prodaju, a nekada je bio ogroman tiraž, ali se "Vesti" i dalje dobro štampaju kod nas - kaže Ali.
On je naučio da pravi razliku između ćiriličnog i latiničnog izdanja, ali da čita i kaže neku srpsku reč nije naučio.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online