Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.12.2017.
13:11
Vesti A

"Vesti" kao svetionik istine i humanosti

Vreme prolazi, godine se nižu, jubileji obeležavaju i slave i vaš 25-godišnji jubilej pravi je povod za zasluženo slavlje, ali i prilika da se napravi trezvena rekapitulacija urađenog, da se svedu bilansi i vidi kako dalje.

V. Sekulić
Miodrag Kreculj: Član Srpskog foruma Nemačke

Kao čovek s dobrim uvidom u štampane medije ne mogu da navedem uspešniji primer dnevnih novina koje su pre četvrt veka krenule praktično ni od čega, bez žanrovskog iskustva, skromnog inicijalnog kapitala i podrške u bezizglednoj situaciji za započinjanje žurnalističkih poslova u ambijentu medijske dominacije već etablirane režimske konkurencije.

Ali "nemoguća misija" u koju se hrabro upustio idejni inicijator i osnivač "Vesti" Dušan Vidaković, rodoljub pronicljivog poslovnog duha bila je kvasac budućeg rasta kompanije koja će mrežom dopisništava i novinara obuhvatiti planetu i svekoliku dijasporu.

Punih 25 godina "Vesti" su koheziona sila, gravitacioni centar rasejanja, povezuju nepovezano, informišu neinformisane, integrišu od države zanemarenu milionsku srpsku zajednicu i govore njenim prepoznatljivim jezikom.

U vreme najdramatičnijih u novijoj srpskoj istoriji ratnih, političkih, ekonomskih i socijalnih turbulencija, sankcija i pogubnih humanitarnih posledica, "Vesti" su od osnivanja 1992. godine inicirale i organizovale prikupljanje svakovrsne pomoći širom sveta.

"Humanitarnim mostom" povezale su hiljade humanih ljudi spremnih da svojim dobročinstvom pomognu mnogima da prebrode egzistencijalne nedaće i životna iskušenja. Ništa manje za čitaoce "Vesti" nije bila značajna privilegija objektivnog izveštavanja u vremenu ostrašćenih medijskih manipulacija i prilagođavanja "istine" sopstvenim interesima.

Visoko uvažavajući sve što su "Vesti" u proteklih 9.125 dana činile za srpsku zajednicu čestitam 25-godišnji jubilej s najboljim željama da ostanu svetionik kritičkog, objektivnog informisanja i slobodnog mišljenja u vremenima koja dolaze.

Za "Tribinu čitalaca"

Kao čitalac od samog početka i povremeni saradnik dopustiću sebi slobodu dobronamerne kritičke percepcije. Čini mi se da bi u uređivačku politiku trebalo uneti više dinamike mogućnošću da jednu stranu "uređuju" čitaoci svojim prilozima, analizama i mišljenjima o politici, ekonomiji, obrazovanju, radu državnih organa i institucija kao i svim specifičnim pitanjima i temama koje se tiču dijaspore. "Tribina čitalaca" bila bi jedinstvena prilika da se čuje glas onih kojima su "Vesti" namenjene - čitalaca.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online