Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 16.11.2017.
15:00
O. Đ. - Vesti A

U "Vestima" ne preskočim nijedan red

Dijaspori su "Vesti" svih ovih godina bile često i jedini objektivan prozor u svet i spona sa otadžbinom. Naši čitaoci su pravi barometar rada svih ovih 25 godina, a njihove pohvale najlepše priznanje za jubilej.

Vesti
Jevrem Dimitrijević

Jevrem Dimitrijević

Pariz, Francuska
- Surdulica je moj rodni grad, Bijaric mi nadomeštava rodnu grudu, u Parizu živim, a na "Vesti" sam navikao. Čak i kad sam u Bijaricu, na Atlantskom okeanu, u blizini Španije, tokom šest toplijih meseci, dogovorim se s prodavcem novina i on mi naručuje "Vesti". Pročitam svaki tekst, svaki red. Ovako to ide kod mene: ja politiku, pa i našu politiku pročitam na internetu, a "Vesti" čitam zato što su izvanredne novine. Ukoliko mi na kiosku ne ostave "Vesti", a da nešto ne bih propustio, dešavalo se da telefoniram u Frankfurt u redakciju i oni mi pošalju željeni broj. Mnogo im hvala, izuzetno su profesionalni.

Uvek novinu počinjem sa poslednje strane, jer je sport na kraju. Sport je (a pratim francuske novine jer imam vremena, penzioner sam) najbolji deo "Vesti", ništa ne propuštate, donosite rezultate iz Srbije (čak i iz moje Surdulice) i cele Evrope, od svih dnevnih novina, na tom planu se u "Vestim" najbolje informišem.

Druga stvar koja me privuče su ukrštenice. A razlog? Da ne zaboravim srpski. Volim i ona zrnca mudrosti, izvanredne stvari, i tu učim. Ili, Dogodilo se na današnji dan. Super je to podsećanje na istorijske datume. Vic obavezno pročitam, da se nasmejem.

Feljton je moja "bolna tačka", pogotovo kad su istorijski.

Živeo sam u Nemačkoj, u Austriji, decenijama sam u Francuskoj, strane posvećene dijaspori me izuzetno interesuju.

Imam satelitski RTS, pa ne propuštam ni TV program, ali tu imam kritiku, program u realnosti ne odgovara uvek onom što je najavljeno. E, kako se tu iznerviram, jer se pripremim za nešto, a od toga ispade - ništa.

U "Vestima" čitam i Knjižaru, više puta sam kod vas kupovao knjige koje, stvarno, nisu skupe.

Obavezno, svakodnevno, sa "Vestima" provedem najmanje dva sata. Tim mojim "Vestima" želim beskonačno dug vek, "Vesti" na papiru 100 puta više volim od interneta.

Sve ovo je monolog Jevrema Dimitrijevića, od 1954. godine žitelja Francuske, fotografa, nekad studenta istorije, matematike, fizike, hemije, glumca u 15 francuskih filmovima, najvećeg poznavaoca životne priče Aleksandra Obrenovića i njegove Drage Mašin, a evo, potvrdio je - i poznavaoca naših "Vesti".

Više kulture

Moj savet je: više kulture, Crne hronike manje. Ne pratim ta ubijanja, mučenja, silovanja žena i dece, mislim da pisanje o takvim idotima raspiruje maštu i rađa ideje kod potencijalnih i sličnih izgrednika.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online