Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 04.03.2019.
19:10
Z. Mirković - Vesti A

Kultura zalog za budućnost

Kulturno-sportsko društvo Bambi iz Beča održalo je izbornu skupštinu, na kojoj je dobilo novu upravu, na čijem čelu je sada Aleksandar - Saša Stanković. Na mesto potpredsednika izabran je Dejan - Deki Jović, sekretar u novoj upravi je Milan Stokić, njegov zamenik Tatjana Kremenović, a blagajnik Julka Radović, čiji je zamenik Sandra Stefanović. Nadzornu komisiju čine Radovan - Raša Čude i Radiša Ćosić.

Z. Mirković
I najmlađi čuvaju korene

Umetnički direktor KUD-a ostaje Vladan - Lula Radojković, sa kojim je Bambi ostvario velike podvige i uspehe, a on sam na proteklom međunarodnom festivalu u Bugarskoj dobio je zvanje "maestra koreografije", koje ne nose mnogi koreografi, posebno sa našeg područja.

Kostimograf klubu je Nevena Nena Stanković, njen zamenik Jelena - Jeca Čude. Izveštaj o dosadašnjem radu Bambija podneo je sada bivši predsednik Milan Popović, nakon čega se prišlo glasanju tokom kojeg je nova uprava dobila jednoglasno poverenje.

- Nova uprava našeg društva se zahvaljuje na ukazanom poverenju i očekuje punu podršku i saradnju. Svi koji žele da svojim radom i trudom doprinesu boljitku kluba i voljni su da preuzmu određenu odgovornost mogu u svakom momentu da nam se obrate - poručila je nova uprava nakon izbora.

Inače, KSD Bambi je jedan od najstarijih srpskih klubova u Austriji i obeležio je nedavno 45 godina postojanja. Novi predsednik Stanković je za "Vesti" ranije rekao da je KSD na sebe preuzeo obavezu obrazovanja i usmeravanje dece ka srpskoj kulturi. Najavio je da KSD Bambi u ovoj godini planira mnogo promena.

- Planiramo da klub stavimo ponovo na noge, želimo da osnažimo 45 godina tradicije. Pripremamo se već sada za 50. rođendan. Pravimo olimpijski ciklus - prošle godine napunili smo 45 godina, a obeležili smo taj jubilej ove godine, kako bismo izbegli post, i kako bismo mogli da pozovemo predstavnike crkvenih institucija da blagoslove naš jubilej, jer smatramo da je Crkva bitan stožer i čuvar srpskog naroda i srpske kulture - kaže Stanković.

On ističe da klub, pošto ima veliku podršku Crkve, želi još intenzivnije da sa njom sarađuje.
- Planiramo u narednom periodu da klub podignemo na viši nivo, da vidimo šta možemo sa kulturno-sportskim društvom da uradimo u ovom okviru, i ako je to potrebno onda da prerastemo u kulturni centar, koji će pored folklora, pevanja, sporta omogućiti razne tribine, radionice. Imamo mnogo dece koja se interesu za književnost i poeziju, pevaju svoje pesme. Našim mladima koji studiraju ovde i bave se muzikom želimo da ponudimo da se pod našim krovom okupljaju i razvijaju svoju muziku. Sve u duhu srpske tradicije i na čast budućih generacija - kaže Stanković.

Dečji festival

Aleksandar Stanković najavio je da će KSD Bambi 6. aprila održati svoj tradicionalni, šesti po redu Dečji festival. Biće održane radionice za decu, a gosti će, između ostalih, biti i reperi iz domovine.

Učvršćivanje spona sa maticom

- Prvo ćemo pregledati sve šta je valjalo, i šta možemo bolje. Posle izborne skupštine planiramo da ostvarimo čvršću saradnju sa institucijama u Austriji i radimo na tome da ostvarimo jače kontakte sa maticom, Ambasadom, Kancelarijom za dijasporu, Ministarstvom za kulturu. Nas ima nekoliko stotina hiljada u Beču, trebalo bi da se matica nama više pozabavi, ali i lokalne vlasti. Ipak smo značajan deo zajednice svake opštine u Beču - rekao je Stanković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online