Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 09.10.2018.
18:23
D. Pašić - Vesti A

Porta mirisala na čorbanac

Lep dan i rekordan broj ekipa obeležili su u porti hrama Svetog Oca Vasilija Ostroškog u Lincu, sedmo po redu takmičenje u kuvanju čorbanca.

D. Pašić
Svi učesnici su dobili posebne zahvalnice od prote Mićića

Nekoliko sati pre liturgije u svetinji pored Dunava, stigli su takmičari, noseći kotliće i sve neophodne namirnice kako bi nešto kasnije pokazali svoju umešnost u kuvanju.

D. Pašić
Najbolji čorbanac: Ivica Bijanić, Željko Tuvić i Dragomir Erak

Dok se ukusan miris širio oko crkve, protojerej-stavrofor Dragan Mićić je sa mladim sveštenikom Mitrom Kerlecom, koji je doputovao iz Janje kod Šipova u Republici Srpskoj, služio liturgiju pred brojnim parohijanima. Bogosluženje je bilo posvećeno učenicima veronauke, koji su blagosiljani za početak nove školske godine.

Posle liturgije u parohijskoj sali počelo je ocenjivanje kvaliteta pripremljenih čorbanaca. Svaka ekipa je donela po pun tanjir kuvanog specijaliteta pred tročlani žiri. Ukus su ocenjivali mladi sveštenik iz Janje Mitar Kerlec, kao i majstori Tihomir Tomić iz Valjeva, odnosno Rade Jelić iz mesta Zabrđe kod Ugljevika.

D. Pašić
Žiri ocenjuje čorbance

Pošto su bodovali svih 18 tanjira, povukli su se u portu hrama gde su na miru sabrali glasove. Na kraju je sveštenik Kerlec izašao pred brojne vernike i pročitao prva tri tima koja su sakupila najviše bodova. Prvo mesto je osvojio trio Ivica Bijanić, Željko Tuvić i Dragomir Erak, koji su prema oceni žirija sakupili najviše bodova:

- Ovo je bilo pre svega predivno druženje i nije bitno ko je pobedio, zapravo svi smo zaslužili prvo mesto. Daće Bog da se sledeće godine okupimo u još većem broju - poručili su pobednici.
Zadovoljstvo nije krio ni protojerej Dragan Mićić, koji se obratio brojnim gostima:

- U ime crkvene opštine hvala svim takmičarima, parohijanima, kao i svima koji su uveličali ovaj lep događaj. Posebne pohvale zaslužuju svi koji su učestvovali u pripremi - kazao je Mićić.

Medalje stigle iz Apatina

D.Pašić
Parohijani su ispekli i prase

Nagrade za najbolje ekipe, medalje i dobro poznate čokančiće koje je obezbedio Mirko Praštalo, ugledni zlatar iz Apatina, uručene su predstavnicima prve tri ekipe.

D. Pašić
Pripremljen je i hleb ispod sača

Uz to, svim članovima timova koji su učestvovali u ovom već sada tradicionalnom takmičenju, dodeljene su zahvalnice crkvene opštine Linc, koje im je predao sveštenik Mićić.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online