Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 04.04.2019.
12:00
D. Timarac - Vesti A

Publika čeka "predsednicu"

Na sceni kulturnih zbivanja u srpskoj zajednici Sidneja u predstojećem periodu jedno od centralnih mesta pripada glumici Dijani Jovičić. Posle uspešnih večeri poezije, na kojima je sredinom decembra prošle godine oduševila publiku, ova darovita umetnica sada će se predstaviti i predstavom "Predsednikova žena", koja je njen prvi autorski rad.

Lična arhiva
Glumica Dijana Jovičić

Premijera je zakazana za 9. april u Komjuniti centru North Curl Curl na severnoj obali Sidneja.

- Ovdašnja publika imala je prilike da me upozna kroz projekat "Teatar poezije", koji sam pokrenula još pre deset godina u beogradskom Centru Sava. Poezija je moja velika ljubav i mislim da ću se još dugo baviti njenim očuvanjem. Ali, u Australiji sam svoju kreativnu energiju prebacila i na papir. Tako sam počela da pišem bajke i dečje priče. I svoju prvu knjigu "Krilati konji" objavila sam ovde. Sada sam se osmelila da napišem i svoju prvu monodramu-komediju "Predsednikova žena" čiju premijeru će australijska publika imati priliku da vidi u Sidneju 9. aprila - najavljuje Dijana u razgovoru za "Vesti".

Kad je reč o njenom dosadašnjem radu, Dijana kaže da nije prvi put u njenoj karijeri da sama pokreće nove projekte. Tvrdi da upornost i znatiželja uvek urode plodom.

- Pre nego što sam došla "na kraj sveta", u daleku Australiju, i spletom veoma neobičnih i nepredvidivih okolnosti ostala četiri godine, imala sam dosta zanimljivog umetničkog iskustva u Srbiji. Mnoge projekte sam pokretala sama i bila njihov idejni tvorac, jer spadam u ljude koji ne čekaju da im nešto padne s neba, već sami sebi stvaraju prilike.

Šta biste izdvojili iz svog glumačkog opusa?

- To je svakako TV serija Siniše Pavića "Stižu dolari", zatim i TV film "Ordinacija" u kojem sam glumila sa Srđanom Todorovićem. Izdvojila bih i saradnju sa Enverom Puškom, rediteljem i scenaristom iz Sarajeva koji je okupio glumce iz cele bivše Jugoslavije i snimio seriju "Krv nije voda". Takođe, dodala bih i seriju Radoša Bajića "Selo gori, a baba se češlja". Glumila sam i sporedne uloge u nekoliko filmova, a glavnu sam ostvarila u dečjem filmu "Vilenjakova priča". Nažalost, premijera ovog filma se očekuje već deset godina zbog nedostatka finansijskih sredstava.

Kad je reč o pozorišnim ulogama, Dijana je naročito ponosna na saradnju sa čuvenim režiserom Emirom Kusturicom.

- Uvek će mi ostati u sećanju rad sa Emirom Kusturicom u operi "Dom za vešanje", kao i u predstavi "Ćelava pevačica" za koju sam dobila nagradu za najbolju glumicu na Festivalu novih teatarskih formi u Pančevu. Igrala sam i u predstavama "Harold i Mod", zatim "Anarhija u Bavarskoj", "Žuta", "Merlin Monro - trenutak istine"... Naročito su mi drage uloge u dečjim predstavama "Šrek", "Pipi duga čarapa", "Lepotica i zver", "Mačak u čizmama" i mnogim drugim - kaže Dijana Jovičić.

Bonirig, pa Aleksandrija

Posle premijere u North Curl Curl 9. aprila, Dijana Jovičić će sa monodramom "Predsednikova žena" nastupiti još dva puta u drugim delovima Sidneja.
Autorsku predstavu će 12. aprila igrati u Sportskom klubu u Bonirigu, a pet dana kasnije, 17. aprila, na sceni u Aleksandrija Taun Holu.
Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji, putem sajta www.trybooking.com.

Misija i Razmirice

Kad je reč o drugim televizijskim ostvarenjima, Dijana izdvaja i "Nemoguću misiju", popularnu skrivenu kameru s poznatim ličnostima.

- Uz pomoć glumačke transformacije uspela sam da u nemoguće ubedim ličnosti poput Mime Karadžića, Ognjena Amidžića, Marije Šerifović, Borisa Novkovića i mnoge druge. Posle "Nemoguće misije", sprovela sam u delo jednu zaista misionarsku TV emisiju "Razmirice" u kojoj sam se našla u ulozi medijatora. Zaista sam ponosna na taj poduhvat jer sam uspela da pomirim komšije posle dvadeset godina svađe, zatim da vratim majci oteto dete, a sprečili smo i bespravno rušenje kuće i još mnogo toga.

 

POVEZANE VESTI

AUSTRALIJA Druženja za ponos
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online