Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 11.03.2019.
12:00
D. Timarac - Vesti A

Kao nekad u otadžbini

Međunarodni dan žena tradicionalno se obeležava 8. marta, kad se podseća na prvu veliku pobedu žena u borbi za ravnopravnost. U zapadnom svetu ovaj praznik se ne obeležava kao kod nas u Srbiji, ali su Srpkinje u Australiji donele sa sobom i tradiciju proslave ovoga značajnog datuma koji je bio kultan u njihovoj otadžbini, i koji se ovde prenosi na nove generacije i - traje.

D. Timarac
Kavaljerski: Predsednik Milovanović dame dočekao s ružom

Svečarski i veselo je povodom 8. marta bilo i ovog vikenda u zapadnom delu Sidneja, a u subotu uveče je u čast dama organizovana proslava u SKK Sveti Sava u Hokston Parku. Predsednik ovog kluba Dragan Milovanović dočekivao je gošće i darivao ih crvenim ružama i šampanjcem. I uz to - poljubac od domaćina.

Muzika je svirala i evergrin muziku i narodna kola, a atmosfera je podsećala na velike zabave koje se pamte iz otadžbine i na vremena kad se tamo živelo.

- Ovo je četvrta godina kako organizujemo ovakve večeri povodom 8. marta. Primetio sam da vikendom oko tog datuma uvek ima više gostiju nego obično, jer su naši ljudi navikli da svoje supruge izvedu na večeru i muziku za Dan žena. Tako smo i mi ovde počeli da ih uveseljavamo na još bolji način i da omogućavamo da se ta tradicija gaji i razvija u našem klubu. Kao što se vidi, uspeva nam i posebno mi je milo da vidim da ima i mlađih koji dolaze što mi ukazuje da to okupljanje i proslava mogu postati još jedna dugovečna tradicija - kaže Dragan Milovanović, predsednik Srpskog kluba u Hokston Parku.

D. Timarac
Lepa tradicija: Vesna Milanović sa suprugom i bračnim parom Bošković

Sagovornica "Vesti" bila je i Vesna Milanović iz Sarajeva, koja je došla u Sidnej još pre ratnih zbivanja. Dok je živela u Sarajevu, radila je u "Energoinvestu", jakoj radnoj organizaciji koja je svojim radnicama uvek priređivala čast povodom 8. marta, uz izlazak na otmenije mesto na ručak i darivanje cveća.

- To je bilo redovno, za svaki 8. mart. Dolaskom u Australiju moja porodica je zadržala taj običaj, pa mi sinovi i danas donose poklone za Dan žena. Ove godine sam dobila tri prekrasna buketa cveća. Veoma je lepo i ovo što nam je klub organizovao, divno se podsetiti se vremena i običaja iz mladosti, a volim i ovu atmosferu koja mi vise prija nego da sam u nekom restoranu gde se ovaj praznik ne prepoznaje kao ovde u našem klubu - rekla je Vesna.

D. Timarac
Muzika za sve: Dame su igrale i kolo

Slavio i Majkl Anđelković

Među gostima u Hokston Parku bio je i Majkl Anđelković, koji će se na predstojećim izborima u Novom Južnom Velsu pojaviti na listi kandidata za odbornika u Liverpulu. On je izrazio zadovoljstvo što se našao u ovakvoj slavljeničkoj atmosferi.

- Rođen sam davno ovde u Australiji, ali znam za značaj 8. marta, kao i za top kako se ovaj praznik obeležava kod nas u Srbiji. Družeći se sa našim ljudima, eto proslavljam zajedno sa njima ovaj dan već niz godina. Drago mi je što je naš klub prepoznao tu tradiciju našeg naroda i što imamo priliku da se ovde okupljamo i družimo tog dana. Neka tako i ostane - poželeo je Anđelković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online