Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 11.01.2019.
15:00
K. M. - D. T. - Vesti A

Vera u Melburnu, a Mitar u Sidneju

Ove nedelje biće veselo u srpskoj zajednici širom Australije. Većina s nestrpljenjem iščekuje obeležavanje Pravoslavne nove godine, kako mnogi kažu - one prave i naše.

Vesti
Dobro raspoloženje: Vera Matović i Milomir Miljanić snimljeni uoči dočeka Nove 2019. godine u SIdneju

Tradiconalni doček već nedeljama se priprema u svim gradovima Australije gde živi srpsko stanovništvo, od crkvenih domova, preko srpskih klubova i restorana, pa čak i do lokala na centralnim gradskim lokacijama.

U srpskoj zajednici Melburna, odnosno u gotovo svim crkvenim salama i većini klubova organizuju se proslave u nedelju uveče. U Srpskom sportskom centru u Kizborou, na jugoistoku grada, odlučili su se da mikrofon povere popularnom muzičkom tandemu Veri Matović i Milomiru Miljaniću.

Ovo dvoje pevača već je napravilo sjajnu atmosferu na dočeku kalendarske Nove godine u Sidneju, kao i za Božić u Kanberi. Zato nema sumnje da će slično biti i 13. januara uveče u Kizborou.

Crkvena opština Sveti arhiđakon Stefan godinama organizuje doček Pravoslavne nove godine. U 2019. goste će zabavljati "Đuka bend" koji je pre nedelju dana započeo australijsku turneju. Za žitelje severnih melburnških naselja izbor je možda da odu u crkvenu salu u  Grinzborou, gde će se za slavljeničko raspoloženje pobrinuti uigrani tim sa Savom Radovićem i Ružicom Jondić iz Sidneja.

A stari znanac australijske publike, pevač iz otadžbine Slaviša Vasiljević pevaće gostima na dočeku u sali Crkve Sveti Đorđe u Sent Albansu, što je dobra prilika za lep provod onima koji žive na zapadu Melbruna.

Vesti
Dobra zabava: Mitar Mirić je za doček Nove 2019. godine pevao u Melburnu

Za to vreme u Sidneju, takođe je više mesta gde će se slaviti doček Srpske nove godine. U Sportskom centru u Bonirigu tradicionalno se priređuje veliko slavlje, a organizatori se uvek postaraju da obezbede gostima kvalitetne pevače i muzičare. U novogodišnjoj noći goste u Bonirigu će pesmom zabavljati poznati pevač Mitar Mirić.

Iz SKK Sveti Sava iz Hokston Parka pozivaju na tradicionalni doček Srpske nove godine, uz informaciju da će se za dobro raspoloženje u zabavnom programu brinuti Vesna Demirović i orkestar Medeno srce.

Doček se organizuje i u CŠO Sveti Knez Lazar u Aleksandriji, kao i u sali The Grand Roxy 128, zatim The Grand Parade u Brajton le Sandsu. Dobra muzika i bogata večera očekuje sve koji se odluče za doček sa veselim društvom.

Neka nam je srećna i uspešna Srpska nova godina!

Vesti
Prvi put u gostima: Dejan Stanković i Ivan Ivanović

Dočekajte Novu sa Dekijem Stankovićem!

Naročito interesovanje prethodnih dana privukla je najava dočeka Srpske nove godine u sidnejskom Darling Harboru. Predstavnici naše zajednice sa severnih obala Sidneja su u saradnji sa fudbalskom zvezdom Milošem Ninkovićem zakazali veliku proslavu u klubu "Blackbird cafe" u turističkom stecištu u Luci Darling.

Specijalni gost večeri biće legendarni fudbalski reprezentativac Srbije Dejan Stanković, koji u društvu voditelja Ivana Ivanovića dolazi u Australiju, gde će njegov fudbalski kamp "Deki 5" održati turneju u tri najveća grada - Sidneju, Melburnu i Brizbejnu. Žurka u "Blackbird cafe" počinje u osam sati uveče, a goste će zabavljati pevačica Marjana Dimovska, uz pratnju muzičara iz grupe Live Band.

Veselo u Pertu i na Centralnoj obali 

Veselje se sprema i u srpskoj zajednici u Pertu. Centralna proslava Srpske nove godine održaće se Srpskom centru u Madingtonu, gde nastupaju Emil Bota i Jasmina Muslić, koji su krajem 2018. počeli australijsku turneju.

Kad je reč o manjim gradovima, proslava će biti upriličena u Misionarskoj parohiji "Sabor Srba svetitelja" u Centralnoj Obali (Central Coast) u Novom Južnom Velsu, sa početkom u 7.00 uveče.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online