Petak 11.01.2019.
15:00
K. M. - D. T. - Vesti

Vera u Melburnu, a Mitar u Sidneju

Vesti
Dobro raspoloženje: Vera Matović i Milomir Miljanić snimljeni uoči dočeka Nove 2019. godine u SIdneju

Tradiconalni doček već nedeljama se priprema u svim gradovima Australije gde živi srpsko stanovništvo, od crkvenih domova, preko srpskih klubova i restorana, pa čak i do lokala na centralnim gradskim lokacijama.

U srpskoj zajednici Melburna, odnosno u gotovo svim crkvenim salama i većini klubova organizuju se proslave u nedelju uveče. U Srpskom sportskom centru u Kizborou, na jugoistoku grada, odlučili su se da mikrofon povere popularnom muzičkom tandemu Veri Matović i Milomiru Miljaniću.

Ovo dvoje pevača već je napravilo sjajnu atmosferu na dočeku kalendarske Nove godine u Sidneju, kao i za Božić u Kanberi. Zato nema sumnje da će slično biti i 13. januara uveče u Kizborou.

Crkvena opština Sveti arhiđakon Stefan godinama organizuje doček Pravoslavne nove godine. U 2019. goste će zabavljati "Đuka bend" koji je pre nedelju dana započeo australijsku turneju. Za žitelje severnih melburnških naselja izbor je možda da odu u crkvenu salu u  Grinzborou, gde će se za slavljeničko raspoloženje pobrinuti uigrani tim sa Savom Radovićem i Ružicom Jondić iz Sidneja.

A stari znanac australijske publike, pevač iz otadžbine Slaviša Vasiljević pevaće gostima na dočeku u sali Crkve Sveti Đorđe u Sent Albansu, što je dobra prilika za lep provod onima koji žive na zapadu Melbruna.

Vesti
Dobra zabava: Mitar Mirić je za doček Nove 2019. godine pevao u Melburnu

Za to vreme u Sidneju, takođe je više mesta gde će se slaviti doček Srpske nove godine. U Sportskom centru u Bonirigu tradicionalno se priređuje veliko slavlje, a organizatori se uvek postaraju da obezbede gostima kvalitetne pevače i muzičare. U novogodišnjoj noći goste u Bonirigu će pesmom zabavljati poznati pevač Mitar Mirić.

Iz SKK Sveti Sava iz Hokston Parka pozivaju na tradicionalni doček Srpske nove godine, uz informaciju da će se za dobro raspoloženje u zabavnom programu brinuti Vesna Demirović i orkestar Medeno srce.

Doček se organizuje i u CŠO Sveti Knez Lazar u Aleksandriji, kao i u sali The Grand Roxy 128, zatim The Grand Parade u Brajton le Sandsu. Dobra muzika i bogata večera očekuje sve koji se odluče za doček sa veselim društvom.

Neka nam je srećna i uspešna Srpska nova godina!

Vesti
Prvi put u gostima: Dejan Stanković i Ivan Ivanović

Dočekajte Novu sa Dekijem Stankovićem!

Naročito interesovanje prethodnih dana privukla je najava dočeka Srpske nove godine u sidnejskom Darling Harboru. Predstavnici naše zajednice sa severnih obala Sidneja su u saradnji sa fudbalskom zvezdom Milošem Ninkovićem zakazali veliku proslavu u klubu "Blackbird cafe" u turističkom stecištu u Luci Darling.

Specijalni gost večeri biće legendarni fudbalski reprezentativac Srbije Dejan Stanković, koji u društvu voditelja Ivana Ivanovića dolazi u Australiju, gde će njegov fudbalski kamp "Deki 5" održati turneju u tri najveća grada - Sidneju, Melburnu i Brizbejnu. Žurka u "Blackbird cafe" počinje u osam sati uveče, a goste će zabavljati pevačica Marjana Dimovska, uz pratnju muzičara iz grupe Live Band.

Veselo u Pertu i na Centralnoj obali 

Veselje se sprema i u srpskoj zajednici u Pertu. Centralna proslava Srpske nove godine održaće se Srpskom centru u Madingtonu, gde nastupaju Emil Bota i Jasmina Muslić, koji su krajem 2018. počeli australijsku turneju.

Kad je reč o manjim gradovima, proslava će biti upriličena u Misionarskoj parohiji "Sabor Srba svetitelja" u Centralnoj Obali (Central Coast) u Novom Južnom Velsu, sa početkom u 7.00 uveče.
 

2024 © - Vesti online