Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 24.11.2018.
10:00
E. V. A

Donosimo osmeh deci u Australiji!

Australijska epizoda Dejana Stankovića i njegovog fudbalskog kampa "Deki 5" neumitno se približava. Uzbuđenje raste na obe strane. Kako u Evropi, tako i na Petom kontinentu, s obzirom na interesovanje koje pokazuju srpski iseljenici za dolazak dugogodišnjeg kapitena "orlova".

Kamp Deki5Đorđe Milosavljević na treningu

Dekijeva desna ruka za realizaciju australijskog projekta je rođeni Beograđanin, Đorđe Milosavljević. Telefonskim pozivom zatekli smo sagovornika u jednom od najsrećnijih životnih trenutaka.

- Javljate se zbog Australije, a još podrhtavam od informacije da sam postao otac malog, divnog Stefana koga je upravo donela na svet moja životna saputnica Milica - dočekao nas je razdragani Đorđe. 

Razmenili smo čestitke, naravno, i zamolili ponosnog tatu da se na kratko posveti deci koja žive u Australiji. 

- Radujemo se mnogo tom putovanju i gostovanju - istakao je Milosavljević. 

- Samim tim, osnovni plan je da toj deci donesemo radost. U određenom smislu iskusio sam već šta znači živeti daleko van Srbije. Sad i ja znam kako ti sve iz naše zemlje nedostaje i koliko ti znači svaki detalj koji stigne kao impuls. Verujem da je tako gde god da živiš i koliko god da ti je lepo tu gde si. U rubrici pečalbarski staž Đorđe Milosavljevć upisao je kompletnu prvu godinu. 

- Porodične okolnosti u određenoj meri diktirale su i neke moje poslovne poteze - uz osmeh otkriva Milosavljević.

- Fudbal je moja velika ljubav, strast, nešto što me pokretalo čitav život. Nekad kao igrač a, kasnije kao trenera. A u ulozi navijača i to vatrenog ostaju zauvek, u to sam siguran. U svakom slučaju, entuzijazam koji imam prema fudbalu posvetio sam školi fudbala Zmajevi, kojom sam rukovodio gotovo 13 godina. Stekao sam trenersku licencu, pohađao brojne kurseve, posebno sam bio posvećen čuvenom "Kerver" metodu rada sa najmlađima. I to je bio moj značajan adut prilikom selidbe u Norvešku. Moji sadašnji poslodavci, iz kluba Nesoden, prepoznali su u mojoj fudbalskoj biografiji i iskustvu nešto što je svima potrebno. 

Kamp "Deki 5", naglašava  Milosavljevć , ko i svaka aktivnost namenjena deci ima zabavni karakter, ali ne odustaje od osnovne delatnosti - fudbalske obuke. 

- Podrazumeva se da decu u Australiji obradujemo, ali zanimljivim i korisnim treninzima, pre svega. Dugo je trajala izrada programa po kojem se radi na Kampu "Deki 5". On će biti osnova i za rad u Australiji. Iza svega stoji ogromno iskustvo i znanje koje ima stručni koordinator kampa Nebojša Milošević. Njegov koncept pokazao se vrlo uspešnim. A Deki Stanković je projektu, pored imena i prezimena odnosno renomea, dao i dodatnu dimenziju koja podrazumeva tako bogato iskustvo igranja u najvećim klubovima i rada sa najboljim trenerima na svetu. 

Šta konkretno mogu da očekuju klinci i klinceze u Australiji, kad je izgled treninga u pitanju?

- Ako mislite baš na usko stručan deo, to je svakako osnovna fudbalska tehnika, voljenje lopte, dribling, udarac. Naravno, jako je bitno i o kom uzrastu dece govorimo. Jedna vrsta programa priprema se za najmlađe, a nešto sasvim drugačije za fudbalere od 14,15 godina, gde svakako na dnevni red dolaze i zahtevnije stvari. 

Jedan je Stanković Dejan

Saradnici Dejana Stankovića, koji organizaciono rukovode kampom "Deki 5" koji je početkom 2018. godine pokrenuo nekadašnjii reprezentativac, sa raznih strana dobili su pozitivne preporuke za Đorđe Milosavljevića. Otuda ne čudi i imenovanje za glavnog trenera na Kampu u Australiji. 

- Jedan sam od onih koji su se divili Dekiju, navijali za njega. Bio sam baš ponosan kad sam dobio poziv da radim u kampu "Deki 5". Posle vremena provedenim sa wim na Zlatiboru postalo mi je apsolutno jasno zbog čega ima takav ugled i kod nas u Srbiji i širom sveta. Pravo je uživanje raditi na istom projektu sa njim, čuti njegova razmišljanja, predloge. Svi imaju isti cilj, da decu zabave, nasmeju, razonode. Da im se ulepša život. Po reakcijama koje smo dobili rekao bih da je "Deki 5" dobio čistu "peticu" od dece, kao i od njihovih roditelja.

Početak u Melburnu

Australijska epizoda Kampa "Deki 5" počinje trodnevnim radom u Melburnu, od 16. do 18. januara. Lokacija gde će se realizovati kamp je Port Melburn. 

U sledećoj stanici, Brizbejnu, rad i druženje sa Dejanom Stankovićem biće organizovano u Sveti đorđe Vilavongu (St. George Willawong FC), od 20. do 22. januara.

Za kraj je ostavljen Sidnej, gde će kamperi biti aktivni od 23. do 25. januara, na terenu Belih orlova u Bonaringu (White Eagles Bonnyrigg FC)

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online