Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 09.05.2014.
20:00
menshealth.rs A

Kako da potrajete duže u krevetu?

Preuranjena ejakulacija muči između 20 i 30 posto muškaraca u nekom momentu njihovog života. Naučnici Univerziteta "Sapienca" u Rimu, koji su sproveli nedavnu studiju, misle da su pronašli jednostavan način za rešenje ovog problema - nekoliko Kegelovih vežbi.

Da vas ne bi bilo stalno sramota, vežbajte pubične mišiće (benč za vašu muškost ;) )
 

U studiji je učestvovalo 40 muškaraca, uzrasta od 19 do 46 godina, koji oduvek pate od prerane ejakulacije, a prepisane su im vežbe poput dole navedenih. Razmišljajte o ovim vežbama kao o benču za vašu muškost. Tokom 12 nedelja, muškarci koji su bili uključeni u studiju doživeli su velike promene kada je reč o dužini odnosa: prosečno vreme do ejakulacije povećalo se i do 400%.

Kegelove vežbe se zasnivaju na zatezanju i opuštanju pubičnih mišića. Pri tom je veoma važno da tokom njihovog zatezanja opustite sve druge mišiće.

Za vežbe koje slede ruke vam nisu potrebne, u pitanju je samo zatezanje i opuštanje mišića koje možete izvoditi bilo kada i bilo gde, što je još jedna od prednosti ovih vežbi.


PRVA KEGELOVA VEŽBA

U tri seta brzo zatežite i opuštajte pubične mišiće. Svaki set neka traje 10 sekundi, a između setova napravite 10 sekundi pauze. Zatim u 10 setova stisnite i opustite, ali da svaki set traje 5 sekundi. Napravite pauzu od 5 sekundi između svakog seta. Onda stisnite i držite pubične mišiće tako 30 sekundi. Ponovite to u 3 seta, a pauze između setova neka traju po 30 sekundi.
Vežbu ponavljajte svakog dana.

DRUGA KEGELOVA VEŽBA

Stisnite mišiće na 5 sekundi. Ponavljajte u 10 setova. Opustite se pa ponovite. Zatim brzo stisnite i otpustite mišiće 10 puta. I tako tri seta. Stisnite mišiće i držite što duže možete. Neka vam cilj bude 2 minuta. Dva puta nedeljno, a kada se osetite dovoljno jakim može i svaki dan.

NAPOMENA: Uvek je važno imati na umu da su Kegelove vežbe baš kao i sve druge – vežbe. Neophodno je osluškivati svoje telo, ne forsirati i ići korak po korak,a pauza je zlatno pravilo svakog treninga.

TREĆA KEGELOVA VEŽBA
30 setova zatezanja i opuštanja pubičnih mišića. Cilj vam je doći do 100. Zatim napravite 5 setova, ali tako da zategnete mišiće što jače možete i držite 20 sekundi. Pauzirajte 30 sekundi između setova.


ČETVRTA KEGELOVA VEŽBA
Ovde broj setova zavisi isključivo od vaše utreniranosti. Zatežite i opuštajte mišiće 2 minuta dnevno sve dok ne budete mogli da napravite tri puta po 20 minuta dnevno, što je nekih 200 ponavljanja po setu.

POVEZANE VESTI

Subota 10.05.2014. 19:56
AKO STE ODRADILI OVE KEGELOVE VEZBE ,ZAKACITE TEG OD 1 KG NA SPOLOVILO I LAGANO HODAJTE 100 METARA
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online