Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 15.04.2014.
08:00
Vestionline A

Zašto vaš muškarac izbegava seks?

Primijetili ste da vaš muškarac izbjegava seks? Prije nego što krivnju preuzmete na sebe, razmislite možda nije li uzrok tomu neki od četiri najčešća razloga zbog kojih su muškarci nezainteresirani za seks

Nedostatak želje kod njega ne mora da znači da se zasitio ili da je žena manje privlačna
 

Iako je mnogo češća situacija da su žene te koje su nezainteresovane za seks, dešava se i da muškarci izbegavaju intimnost. Kada se takva situacija dogodi, većina će pomisliti da je to zato što je muškarcu partnerka postala neprivlačna. Međutim to nije istina. Kako objašnjava seksualna terapeutkinja Lori Vatson, postoje četiri glavna razloga zbog kojih muškarac izbegava seks.

Posao mu je postao ljubavnica - Kada su muškarci strasno vezani za svoj posao, može se dogoditi da eros usmeravaju isključivo na karijeru, zbog čega ne ostane ništa za partnerku i njihov seksualni život. To su muškarci koje uzbuđuje napredak, novac i pohvale, a ne njihove partnerke. Ako je to i vaš slučaj, počnite da se više interesujete za njegovu karijeru, ali mu i jasno dajte do znanja da mora da odvoji vreme samo za vas dvoje.

Seksualna autonomija - Postoje muškarci koji u seksu žele tačno određene stvari i ne pristaju na kompromise. Ako njihova partnerka ne odgovara na te određene želje, oni doslovno uzimaju stvari u svoje ruke. Često masturbiraju uz porno filmove i vlastite maštarije, i njima je to dosta. Što uraditi u takvoj situaciji? Razgovarajte. Pokušajte da se nađete na pola puta u smislu njegovih i vlastitih želja i objasnite partneru da je seks nužan za sreću u vezi.

Anksioznost zbog mogućeg neuspeha - Ereketilna disfunkcija, prerana ejakulacija, odložena ejakulacija… Sve su to stvari koje plaše muškarce jer se nekada događaju, a oni ne žele da budu neuspešni u krevetu. Zato se u njima javlja anksioznost i počinju da izbegavaju seks. Obavezno razgovarajte s partnerom ako procenite da je u takvoj situaciji. Budite nežni i izuzetno pažljivi i svako malo mu dajte do znanja da vam je privlačan i dobar.

Njegovi emotivni problemi dominiraju - Postoje muškarci koji se zbog raznih razloga preterano saosećaju sa ženama. Na primer, ako je muškarac vaspitan s verovanjima da je seks loš ili da degradira žene, mogao bi da počne da ga izbegava iako oseća požudu. Vremenom njegov libido može da počne da slabi jer unutrašnji konflikti guše iskonsku potrebu za seksom. Ovde je reč o vrlo dubokim problemima, pa je najčešće jedino rešenje da muškarac razgovara s psihologom o svojim problemima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online