Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 06.04.2015.
22:14
24sata.rs A

Kako se izboriti sa nesigurnim muškarcem?

Svaki muškarac se ponekad oseti nesigurnim u sebe. Zato im je, kao i ženama, u takvim trenucima potrebna podrška partnera. Ali, ukoliko se ovo stanje konstantno ponavlja to može na mnogo načina da ugrozi vezu. Da se to ne bi dogodilo, savetnica za seksualne odnose i bračne probleme Ket Van Kirk, daje par saveta kako da izađete na kraj sa nesigurnim muškarcem.

Reuters
Za početak pronađite izvor njegove nesigurnosti i budite njegova "stena" u teškim situacijama

Pronađite srž njegove nesigurnosti

To će vam pomoći da shvatite zašto ga određene stvari pogađaju, dok ostale prihvata sasvim ok.

- Najčešće su ovi problemi usko povezani s njegovom porodicom i načinom odrastanja. Jedan od njegovih roditelja ga je možda zanemarivao ili zlostavljao, a možda je i imao problem da se uklopi sa društvom u školi - smatra Van Kirk.

Ako je nešto od ovoga srž nesigurnosti vašeg muškarca, biće vam lakše da "saberete dva i dva" kad se on iznervira zbog šefovog komentara. Van Kirk dodaje da nesigurnost takođe može poticati od lošeg iskustva iz prethodne veze, što će objasniti njegovu učestalu ljubomoru.

Recite mu kako ga vidite

Kada njegova nesigurnost pokaže svoje ružno lice, najbolja reakcija koju možete da napravite je da mu kažete kako se osećate zbog toga. Takođe, treba da mu stavite do znanja da ga volite i podržavate.

- Mnogi nesigurni muškarci ne mogu racionalno da sagledaju svoje reakcije. Zato, iako znate da je on inače divna osoba, morate mu reći kako njegovi ispadi utiču na vas. Naravno, to ne treba da radite svaki put kad dođe do takvog problema. Ponekad je samo dovoljno da vaš partner zna da ste tu za njega - kaže Van Kirk.

Šta ako je nesiguran u vezi posla?

Veoma je važno da budete njegova "stena" u trenucima kada vaš muškarac ima problem na poslu, zato što je ovaj segment života njemu sigurno veoma važan. Treba da ga saslušate kad se žali na posao i da mu pokažete vedriju stranu, na primer, tako što ćete mu ukazati na one stvari koje radi najbolje.

Šta ako je nesiguran u vezi seksa?

Seks je verovatno jedina stvar pipavija od karijere jednog muškarca. Zbog toga, kad se nalazite u spavaćoj sobi, udelite mu poneki komplimet kad uradi nešto što vas stvarno uzbudi. Takve stvari ne moraju da se iskažu rečima, dovoljni su glasni uzdasi, grebanje i stenjanje.

Šta nesigurnom muškarcu zaista treba?

Jednostavan odgovor na ovo pitanje je: verbalni i neverbalni dokazi da je on vredan vaše pažnje. Ipak, dela govore više od reči, smatra Van Kirk.

- Pokažite mu da želite da budete s njim viđeni u javnosti. Upoznajte ga s prijateljima i kolegama, kako ne bi bilo sumnje da je uključen u vaš život. Takođe, nemojte štedeti na dodirima. Još jedan gest će takođe učiniti da se oseća bolje: pitajte ga za savet, oko neke stvari koja vam je zaista bitna - preporučuje Van Kirk.

Kad njegova nesigurnost postaje previše?

Ako ovi saveti ne pomažu, to znači da je njegova nesigurnost mnogo dublje ukorenjena i da mu vi ne možete pomoći. To ćete shvatiti kad ovaj problem postane preveliki zalogaj za vas, jer vaš muškarac svojom nesigurnošću počinje da vas guši. Najčešći način kako se to oslikava na vezu je kad želi 100 odsto vašeg vremena i pažnje, a nikako nije normalno i to je trenutak kad treba da mu preporučite dobrog psigoterapeuta, upozorava Van Kirk.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online