Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 08.11.2013.
08:00
Tportal A

Hajde, priznajte, kakav vam je seks?

Kada nas prođe početna zaljubljena opijenost, ostaje realan pogled na vezu – ljubav i seks. Mislimo da smo individue i da smo svi različiti, ali ipak dokazano postoje neki šabloni polnog ponašanja u određenim tipovima veza.

Savršena veza ne mora da znači i savršen seks
 

Veza dvoje jakih individualaca

Ljubav: Partner je jednom nogom u vezi, a drugom solo? Treba da znate da osobe koje jesu u vezi, a ne žele da se podrede drugoj strani, već ljubomorno čuvaju svoju slobode, rade to iz straha da će u vezi izgubiti sebe. Ako je partner više zabrinut za vlastite potrebe nego za potrebe veze, ovo je dakle vaš status.

Seks: Seks s ovakvim partnerom je kao da vodite ljubav s duhom: "Ja sam tu, a gde si ti?" Neki će čak izmisliti razloge zašto žele da spavaju u odvojenim sobama. Ali sada sledi preokret - kao ljubavnici, prilično su strasni i daju se. Znaju da odvoje seks i ljubav i sve dok ne zahtevate nešto više, seks može biti veoma dobar.

Strastvena veza

Ljubav: Ovi parovi su zaljubljeni kao na filmu. Obično je reč o suprotnostima koje se privlače, a oni vole intenzitet koji to stvara. Takvi parovi se zaljubljuju brzo i snažno. Tako su strastveni u početku, da ne razmišljaju o praktičnim razlozima ulaska u vezu, kao što su osnovna kompatibilnost. To je razlog zašto većina strastvenih ljubavi izgori pojednako brzo kao što su se i zapalile. Međutim, treba znati da ono malo onih koji uspeju imaju odnos kakav svi očajnički želimo!
Seks: Seksa imaju mnogo i fantastičan je. Što su nesputaniji, to je vrelije.


Preterano skladna veza

Ljubav: Ovi parovi se u svemu podudaraju, kao idealan par iz snova kad jedan zna šta drugi misli. Sklad vlada među njima, kao da ih ništa ne može uzdrmati.
Seks: Seks je čudan, jer ovaj par više izgleda kao da su brat i sestra nego ljubavnici. Njihov glavni cilj u životu je da udovolje jedno drugome pa među njima postoji nula napetosti. Odlično, ako želite miran život, ali seks će biti dosadan ako nijedno od ne predloži nešto novo i ludo u strahu da se drugoj strani nešto neće svideti.

Veza u kojoj se oboje kapiraju

Ljubav: Reč je o paru "Odmah sam znao da je on/ona taj", ali odnos im je ipak zdraviji od onih gore spomenutih "preteranih". Većinu stvari rade zajedno, ali nisu spojeni pupčanom vrpcom. Opušteni su jedno s drugim, potpuno, i razumeju se čak i prećutno.
Seks: Visok nivo prijateljskog faktora znači da im seks nije najstrastveniji, ali ako im eksplozivan seks nije najveći prioritet, mogu biti neverovatno zadovoljni.

Praktična veza

Ljubav: Bilo da je reč o novcu, izgledu, statusu… motiv ove zajednice došao je iz glave, ne iz srca. Ne treba suditi prestrogo i prebrzo zaključivati da je reč o promašenom odnosu dvoje hladnih i proračunatih osoba. Njihove veze često traju duže od ostalih, jer ne nastaju iz romantike i očekivanja velikih strasti i uvek žive ljubavi. Njihova su očekivanja realistična.

Seks: Seksualna strast možda nedostaje u početku, ali ako se potrude da zadovolje drugu stranu, da bi je zadržali – to može da upali.

"Zdrava" veza

Ljubav: Ovo je veza u kojoj svako balansira između svoje individualnosti i života udvoje. Ovi parovi su povezani, a opet slobodni na zdrav način. Otvaraju se jedno drugom o svemu, o velikim problemima razmišljaju na način "proći ćemo kroz ovo zajedno". Ne boje se da se suprotstave stvarnosti, fokusiraju se na pozitivnu stranu.

Seks: Budući da gledaju i na svoje i na partnerove potrebe, seks im je prilično zadovoljavajući. Ne baš kao kod strastvenih tipova veze, ali je i dalje mnogo dobar.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online