Petak 08.11.2013.
08:00
Tportal

Hajde, priznajte, kakav vam je seks?

Savršena veza ne mora da znači i savršen seks
 

Veza dvoje jakih individualaca

Ljubav: Partner je jednom nogom u vezi, a drugom solo? Treba da znate da osobe koje jesu u vezi, a ne žele da se podrede drugoj strani, već ljubomorno čuvaju svoju slobode, rade to iz straha da će u vezi izgubiti sebe. Ako je partner više zabrinut za vlastite potrebe nego za potrebe veze, ovo je dakle vaš status.

Seks: Seks s ovakvim partnerom je kao da vodite ljubav s duhom: "Ja sam tu, a gde si ti?" Neki će čak izmisliti razloge zašto žele da spavaju u odvojenim sobama. Ali sada sledi preokret - kao ljubavnici, prilično su strasni i daju se. Znaju da odvoje seks i ljubav i sve dok ne zahtevate nešto više, seks može biti veoma dobar.

Strastvena veza

Ljubav: Ovi parovi su zaljubljeni kao na filmu. Obično je reč o suprotnostima koje se privlače, a oni vole intenzitet koji to stvara. Takvi parovi se zaljubljuju brzo i snažno. Tako su strastveni u početku, da ne razmišljaju o praktičnim razlozima ulaska u vezu, kao što su osnovna kompatibilnost. To je razlog zašto većina strastvenih ljubavi izgori pojednako brzo kao što su se i zapalile. Međutim, treba znati da ono malo onih koji uspeju imaju odnos kakav svi očajnički želimo!
Seks: Seksa imaju mnogo i fantastičan je. Što su nesputaniji, to je vrelije.


Preterano skladna veza

Ljubav: Ovi parovi se u svemu podudaraju, kao idealan par iz snova kad jedan zna šta drugi misli. Sklad vlada među njima, kao da ih ništa ne može uzdrmati.
Seks: Seks je čudan, jer ovaj par više izgleda kao da su brat i sestra nego ljubavnici. Njihov glavni cilj u životu je da udovolje jedno drugome pa među njima postoji nula napetosti. Odlično, ako želite miran život, ali seks će biti dosadan ako nijedno od ne predloži nešto novo i ludo u strahu da se drugoj strani nešto neće svideti.

Veza u kojoj se oboje kapiraju

Ljubav: Reč je o paru "Odmah sam znao da je on/ona taj", ali odnos im je ipak zdraviji od onih gore spomenutih "preteranih". Većinu stvari rade zajedno, ali nisu spojeni pupčanom vrpcom. Opušteni su jedno s drugim, potpuno, i razumeju se čak i prećutno.
Seks: Visok nivo prijateljskog faktora znači da im seks nije najstrastveniji, ali ako im eksplozivan seks nije najveći prioritet, mogu biti neverovatno zadovoljni.

Praktična veza

Ljubav: Bilo da je reč o novcu, izgledu, statusu… motiv ove zajednice došao je iz glave, ne iz srca. Ne treba suditi prestrogo i prebrzo zaključivati da je reč o promašenom odnosu dvoje hladnih i proračunatih osoba. Njihove veze često traju duže od ostalih, jer ne nastaju iz romantike i očekivanja velikih strasti i uvek žive ljubavi. Njihova su očekivanja realistična.

Seks: Seksualna strast možda nedostaje u početku, ali ako se potrude da zadovolje drugu stranu, da bi je zadržali – to može da upali.

"Zdrava" veza

Ljubav: Ovo je veza u kojoj svako balansira između svoje individualnosti i života udvoje. Ovi parovi su povezani, a opet slobodni na zdrav način. Otvaraju se jedno drugom o svemu, o velikim problemima razmišljaju na način "proći ćemo kroz ovo zajedno". Ne boje se da se suprotstave stvarnosti, fokusiraju se na pozitivnu stranu.

Seks: Budući da gledaju i na svoje i na partnerove potrebe, seks im je prilično zadovoljavajući. Ne baš kao kod strastvenih tipova veze, ali je i dalje mnogo dobar.

2024 © - Vesti online