Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 06.07.2013.
08:00
telegraf.rs A

Jutarnji seks produžava život

Jutarnje vođenje ljubavi dobro je za zdravlje. Čak toliko da ne biste verovali na šta sve pozitivno utiče. Zato, ako ste spavalica i za posao ustajete u poslednjem trenutku, bolje bi vam bilo da sat pomerite za jedan ranije i da se malo poigrate sa partnerom. Jutro će vam početi fantastično, tokom dana nećete skidati osmeh sa lica, a pritom ćete se osećati dobro, raspoloženo i osveženo.

Pa šte ćete više - ako je i zabavno i zdravo - pa ne može bolje od toga. Prionite zato na "posao"

Iako je nedavno istraživaje pokazalo da čak 60 odsto parova najčešće vodi ljubav između 23 i 1 čas posle ponoći, vreme je za neke pozitivne promene. Razbijte rutinu, iznenadite svog dečka ili devojku i osetićete se daleko raspoloženije. Tako bi, pored šoljice kafe i obilnog doručka, vaša jutarnja navika mogla da postane i seks. Evo nekoliko dobrih razloga za to.


Povećava plodnost

Čest jutarnji seks poboljšava kvalitet sperme i povećava plodnost kod žena, pokazala je studija Klinike za veštačku oplodnju u Sidneju. Prema njoj se redovnom jutarnjom ejakulacijom kvalitet sperme kod muškaraca popravlja za oko 12 odsto, što povećava izglede za uspešnu oplodnju.


Čisti ten i jača kosu

Orgazam tokom jutarnjeg seksa izaziva otpuštanje hemikalija koje povećavaju nivo estrogena u telu. Zbog toga dolazi do poboljšanja cirkulacije i smanjivanja nivoa testosterona, što se odražava na stanje kože i kose. Jutarnji seks tako zaista daje poseban sjaj ljudima, zaključili su naučnici sa Univerziteta Viskonsin.


Smanjuje rizik od srčanih bolesti

Seks u jutarnjim satima nekoliko puta nedeljno štiti zdravlje srca, naročito kod muškaraca, pokazala je desetogodišnja studija Univerziteta Belfast na više od 1.000 ljudi. Osim što služi kao dobra vežba, jutarnji seks smanjuje nivo hormona stresa kortizola, koji povećava rizik od infarkta i od sužavanja krvnih sudova.


Jača imunitet

Proizvodnja imunoglobulina A veća je tokom jutarnjeg seksa nego seksa u bilo koje drugo doba dana. Imunoglobulini A su antitela koja služe za odbranu organizma od infekcija, a ljudi koji redovno vode ljubav ujutro imaju i do 30 odsto veći nivo imunoglobulina A u krvi, utvrdila je studija Univerziteta Vilks.

POVEZANE VESTI

Subota 06.07.2013. 10:04
Svim clanicama portala zelim dobro jutro, moze kafa?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online