Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 05.10.2012.
08:00
Smedia A

Najgori motivi za seks

Često se kaže kako je tanka linija između osvete i strasti, a sama definicija osvete označava uživanje koje proizilazi iz kažnjavanja.

Foto: Ilustracija
 


IZ OSVETE
Razlozi za seks iz osvete su brojni, a jedan od njih je i pokušaj podsećanja bivšeg ili bivše na to šta je izgubio i šta propušta. Takav ljubavnički odnos često se dešava posle raskinutih veza u kojima je ostalo puno nerazašnjenih stvari i osećanja. Iako ste svesni da ste raskinuli, bivši partner vam je često u mislima jer vas je duboko povredio. Tako dolazite na ideju da ga zavedete i ponovo se nađete u poziciji moći, tj. da on postane strana koja pati. Posle bolnog raskida neophodno je prihvatiti činjenicu da je veza gotova i emocionalno se distancirati čak i ako nismo dobili odgovore i potrebna objašnjenja. Fizička udaljenost od bivšeg partnera tada je ključna. Iniciranje seksa s nekim koga ste voleli, a sada mrzite velika je greška. Zbog njega ćete se ponovo naći u začaranom krugu suprotstavljenih osećanja i teško krenuti dalje.

DA BISTE IZBEGLI TUGU
Često je lakše potražiti utehu u prolaznoj zabavi nego se suočiti sa svojom tugom ili usamljenošću. Tuga kao razlog da imate seks može biti rezultat i povređenog ega ili nesrećne ljubavi, pa postaje način da sami sebi dokažete kako ste i dalje poželjni i uspešni u zavođenju. Takav seks pravi je gubitak vremena jer s njime možete povrediti drugu stranu koja može da želi nešto više od samo fizičkog odnosa, a osim toga može vas dodatno gurnuti u depresiju ako ne ispuni vaša očekivanja pa posle seksa ne osetite da ste "odjednom preboleli".

SEKSOM DO KONTROLE
Svesni ste da je druga strana zaljubljena u vas, ali vi ne osećate isto i upuštate se u takav odnos isključivo zbog svog ega. Međutim motiv da imate seks u kom je jedna strana podređena, a drugoj nije nimalo stalo uvek je loša, ako ne zla ideja. Iako biste vi apsolutno dominirali i kontrolisali takav odnos, u njemu nećete pronaći užitak jer nema poštovanja. Bolje iskreno recite da niste zainteresovani, nego da se upuštate u seks kako bi manipulisali tuđim osećanjima i "pumpali" svoj ego.

NEKO VAS JE PREVARIO I SADA SE SVETITE SVIMA
Prevara je bolna izdaja koja može da naškodi svim budućim odnosima zbog otežanog uspostavljanja poverenja. Ali očekivati da će vam svaki sledeći partner/ka to uraditi je suludo, a još gore "pripremati teren" za to i za svoje eventualne prestupe. Osim krivice i griže savesti, stvaraćete i odnose na potpuno pogrešnim osnovama koji se retko mogu pretvoriti u stabilne i ispunjavajuće jer im na takav način niste ni pristupili, piše 24 sata.

ZA ISKORIŠĆAVANJE
Posle raskida veze koja vas je iscrpela do te mere da se osećate iskorišćeno i bez imalo samopouzdanja, iskorišćavanje nekog samo za seks može da zvuči kao primamljiva ideja. Za seks se tada obično bira neko ko "nije na vašem nivou", bilo po iskustvu ili starosti, a služi samo da se osvetite nekom drugom ko vas je povredio. Nemojte to raditi, jer ćete kasnije manje ceniti sebe zbog loših stvari koje ste učinili, koliko god se zbog toga trenutno dobro osećate.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online