Nedelja 29. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 25.06.2012.
08:00
Smedia A

Imate probleme s doživljavanjem orgazma?

Mnoge žene ne mogu da dožive orgazam uglavnom zbog toga što ne znaju šta ih uzbuđuje. Kako i uz čiju pomoć da pritisnu prava mesta?

Foto: ilustracija
 

TEŠKOĆE S POSTIZANJEM ORGAZMA

Bez obzira na činjenicu što su se današnje žene seksualno potpuno oslobodile, mnoge od njih još uvek imaju probleme s postizanjem orgazma. Ta se pojava stručno zove anorgazmija, a razloga za takvo stanje ima bezbroj. Glavna je podela na psihičke i fizičke razloge. Razlog, o kojem ćemo ovog puta govoriti, spada u obe grupe. Uz sve zdravstvene i i psihološke razloge postoji mogućnost da žene jednostavno ne znaju šta ih uzbuđuje, bilo zbog toga što imaju određene predrasude o seksu, bilo zbog toga što jednostavno nisu dobro istražile svoje telo.

S KIME MOŽETE DA REŠAVATE VAŠ PROBLEM?

Samom sebi najbolji lekar i seksolog čovek može postati tek kada dobro upozna svoje telo i njegove reakcije na određene nadražaje. Za traženje pomoći zbog svoje seksualnosti od adrese lekara svakako je bolja ona seksologa ili seksualnog terapeuta, koji će pojedinca voditi korak po korak i tako sve do krajnjeg cilja. Naravno, on će morati da postavlja direktna i neprijatna pitanja, na koja treba iskreno odgovarati, kako bi on zajedno s "pacijentom" mogao početi da istražuje njegovu seksualnost. Seksualni terapeuti vrlo odlučno staju u odbranu masturbacije, jer je jedna od njenih pozitivnih posledica poznavanje svog tela. Kod uklanjanja teškoća može da pomogne i kvalitetan bioenergetičar.

OTKRIVANJE SVOG TELA

Da bi pojedinac mogao da otkrije svojstva svoje seksualnosti, kao prvo mora dobro da istraži svoje telo i spozna načine na koje ono reaguje na određene erotske nadražaje. Žene to mogu da urade tako što će najpre utvrditi odgovara li im više samo nadraživanje klitorisa i vagine, ili im jači nadražaj pruža direktna penetracija u vaginu. Možda su joj za postizanje orgazma potrebne obe vrste nadražaja. Nekim ženama odgovara duga predigra, dok na druge takva predigra deluje destimulišuće. Seksolozi i seksualni terapeuti snažno podstiču žene neka razgledaju svoju vaginu i neka se toge ne stide. Preporučuju im neka slobodno masturbiraju pred ogledalom, i nemaju zadrške prema divljenju svojoj vagini. Nedavno je manekenka Tajra Benks prihvatila podsticaj pokreta za seksualne slobode i Amerikanke podučavala neka vole svoje vagine. U tome joj se pridružila i poznata televizijska voditeljka talk-showa, Opra.

TREBA IMATI PARTNERA KOJI VAS RAZUME

S partnerom morate porazgovarati o tome koji vas nadražaji uzbuđuju. Već sam razgovor o tome što vas uzbuđuje i što to vašem telu omogućava seksualni vrhunac, odagnaće vašu stidljivost, strahove i sve neprijatne osećaje koji su opterećivali vašu seksualnost. U takvom je slučaju dobro imati partnera koji zna da vas sasluša, pa je zbog vašeg zadovoljavanja spreman da isproba više stvari i zajedno s vama istražuje vašu seksualnost, piše Intimate Medicine.
 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.06.2012. 15:57
Ako imate ovakvih problema, ja imam lijek za to! Javite se!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online