Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 08.05.2012.
08:00
Smedia A

Kako da partneru oprostite prevaru?

Ako ste bili prevareni, a odlučili ste da oprostite, budite spremni na to da će vam biti potrebno puno samopouzdanja i želje da spasite vaš odnos.

Foto: Ilustracija
 

Oprostiti prevaru: 1. Pitajte partnera o uzrocima neverstva

Iako je to jako težak razgovor, od partnera morate saznati zašto vas je prevario da bi mogli da mu oprostite. Uzrok će vam otkriti ono što bi u vašoj vezi trebalo da se promeni. Možda je počeo da ga odbija vaš zanemaren izgled, možda se osećao usamljeno i neshvaćeno. Nekome samo nedostaje seks, a drugi se tokom varanja iskreno zaljube. Ako je ovaj drugi slučaj u pitanju, morate dobro da razmislite da li se isplati uopšte spašavati vašu vezu.

Većina ljudi se tokom ljubavne veze zagleda u drugu osobu, ali moramo razlikovati neškodljivu simpatiju i istinsku zaljubljenost zbog koje bi svoju vezu stavili na tanak led. Ako se i vaš partner zaljubio u nekog drugoga, možete samo partneru da oprostite i budete zahvalni da ste saznali istinu.

Procenite da li možete da podnesete uzrok prevare i postoji li želja oboje da spasite vezu. Nada ostaje samo u slučaju partnerovog iskrenog žaljenja zbog neverstva.

Oprostiti prevaru: 2. Nikako nemojte da spominjete prevaru bez prestanka

Ako ste odlučili da oprostite, morate biti svesni da taj put neće biti težak samo za vas, nego i za vašeg partnera. Nemojte da otežavate situaciju i ugrizite se za jezik. Prevaru ne smete non-stop da spominjete. Takvim ponašanjem kažnjavaćete partnera, nabijajući mu grižu savesti, ali i sebe, konstantno se podsećajući na bolna osećanja.

Pored toga, neprestano spominjanje neverstva može dovesti do neželjenog dejstva. Partner može jako da se razljutiti i zažali što je bio iskren, jer zbog vašeg ponašanja može da zaključi da je daleko pametnije bilo da laže.

Ako vam je partner priznao prevaru i vi ste odlučili da mu oprostite, sada ste vi na redu da povučete sledeći potez. Pokušajte da nadvladate negativne osećanja i shvatite da ste za prevaru krivi oboje pa da zbog toga ni vi ni vaš partner niste loše osobe.

Oprostiti prevaru: 3. Potrebno je mnogo truda

To znači da, pošto je jedan od vas odlučio da oprosti, sleduje vam mnogo truda i teških trenutaka - nedelja, a verovatno čak i meseci u kojima će između vas preovladavati napetost i oprezni razgovori. Prevara je teško iskušenje, ali može i da učvrsti vašu vezu. Pokušajte da se prisetite zašto ste se uopšte zaljubili, ponovo se upoznajte razgovorima, poverite jedan drugome šta vas trenutno veseli i, posebno u početku, bavite se lakšim temama koje će vas zabaviti. Ne spominjite preljubu, već planirajte prijatne trenutke, šetajte i bavite se sportom koji će opustiti vašu energiju. Povežite se na neki nov način.

Naravno, ne zaboravite na seksualnost i iako ste odlučili da oprostite, budite sigurni da će vas tu i tamo još probosti osećaj bola i prevarenosti. Samo jaka volja i predani partner, koji zaista žali zbog prevare, moći će da spasi vašu vezu i ponovo učvrsti vaš odnos, piše Intimate Medicine.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online