Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 29.01.2012.
08:00
Smedia A

Zajedno do višestrukog orgazma!

Višestruki orgazmi su mogući, samo što želja mora da bude odgovarajuća, a to važi za oboje. Njih mogu da dožive mnoge žene, ako ne i sve, i to samo ako su dovoljno osetljive i sa željom da posle jednog orgazma nastave i traže još.

Foto: Ilustracija
 

Do drugog i sledećeg orgazma se može doći na bar dva načina - bilo seksualnim odnosom ili dodatnom igrom. Dakle, stvarno osetljive žene koje definitivno spadaju u kategoriju "jednom i gotovo" su isto kao i takvi muškarci u principu retke. Neke žene doživljavaju neprekinuti niz orgazama bez pojedinačnog velikog vrhunca.

OD ČEGA ZAVISI KAKO ĆEMO REAGOVATI?

Reagovanje u slučaju ponovnog doživljavanja orgazma je sofisticirana kombinacija fiziologije, raspoloženja, kulture, vaspitanja i toga da li ste s muškarcem koga želite, i nije ga moguće detaljno analizirati. Ako dakle možete da postignete jedan stvarno intenzivan orgazam, mogli biste verovatno da ih postignete i više, ako biste nastavili sa seksom. Najveći izuzeci su žene koje su nežne, slabe i vrlo brzo se umore, ili one koje radije uživaju u intenzivnom opuštanju posle svakog orgazma nego da pređu na neku novu vrstu stimulacije.

SA MUŠKARCIMA JE TEŽE

Kod muškaraca je stvar zamršenija. Neki su sposobni da u nekoliko sati dožive šest ili čak i više potpunih orgazama, ako ih ne koči vreme i ako to ne pokušavaju da urade svaki dan. Zanimljivo je da neki to mogu da rade svaki dan, dok drugi jedno vreme ne mogu da postignu ni drugu erekciju. Isplati se da to vreme već na početku izmerite, možda je kraće nego što vam se čini. Niko ne zna da li je promenljivo, ni da li individualne razlike zavise od fizičkih ili duševnih faktora, iako ima nesumnjivo mnogo muškaraca koje su priče o tome kako seksualnost iscrpi dovele do toga da se pokažu u lošijem svetlu nego što su mogli da se pokažu.

DA LI JE MUŠKARCU UOPŠTE BITAN BROJ ORGAZAMA?

Možda zvuči neobično, ali muškarcu svakako nije bitan broj orgazama. Većina može sat vremena posle seksa da doživi i drugi, s polaganom masturbacijom, a ako se sami stimulišu i treći orgazam. Radi se o mogućnosti da se ili zadržava orgazam koliko se želi ili da se ubrzo posle njega nastavi, iako recimo drugi put ne ejakuliraju. Ako to ne mogu, onda ne mogu do kraja da zadovolje ženu u seksualnom odnosu bez pomoćnih tehnika.

Mnogi ljubavnici se ni ne trude, ali menjuju tehniku i tako štede na snazi, iako to nije ista stvar - osim ako vam se posreći da doživite orgazam koliko toliko ujednačeno, ako već ne istovremeno.

DA LI STE SPOSOBNI DA ODUGOVLAČITE?

Mogućnost odugovlačenja i ponavljanja posebno je bitno mnogim muškarcima koji imaju probleme jer brzo ejakuliraju. Ne dozvolite da vam zabrinutost o tome uzrokuje i sve veće brige. To nije ni najmanje bitno ako vam se samo posreći da dostignete erekciju u sledećih pola sata, a dok čekate moguće je da radite bilo šta drugo.

UZMITE STVAR U SVOJE RUKE

U situacijama kada biste rado ponovo osetili njegovu erekciju, ali zbog ovih ili onih razloga ne ide, moraćete da uzmete uzde u svoje ruke. Postoji puno tehničkih detalja, a najgore od svega je da pokažete razočaranje. U tom slučaju ste zeznuli stvar za celu noć, a možda i zauvek. Sami ga učvrstite ručnim radom i ustima. Kada ne budete u krevetu, recite mu šta nameravate: da biste voleli da znate koliko brzo je potrebno da mu se ponovo digne jer će u protivnom izgledati da ste neutešeni, pa bi mogao da oseti krivicu i isključi se.

ODMAH POSLE ORGAZMA GA OSTAVITE NA MIRU

Odmah nakon potpunog orgazma neki muškarci ne mogu da podnesu nikakvu genitalnu stimulaciju, jer je često dožive kao intenzivnu bol. Ako je i vaš partner takav, dajte mu pola sata ili više. Ako mu to toliko smeta, neka bude jasno da je u većinu žena moguće potpuno zadovoljavajuće ući-prodreti i sa samo polovičnom erekcijom, i to ako partner penetrira od pozadi dok partnerka leži na boku. I šta se dogodi? Posle takvog početka uglavnom sledi potpuna erekcija.

KADA JE MUŠKARAC UMORAN

Neki muškarci kada su umorni ne dožive erekciju, iako mogu da ejakuliraju ako ih ručno ili oralno zadovoljite. Drugi dožive erekciju koja traje neograničeno vreme, ali ne dožive orgazam. Takvi spori muškarci su u seksualnosti atlete. Da li je moguće da to svesno neguje- nije jasno, iako će puno seksa i nešto masturbacijske vežbe pomoći u zadržavanju vrhunca. Oni koji su prebrzi, uglavnom se preretko bave seksom. Zato je za početak bitno razmišljanje da kvalitetan seks ni nije tako sam po sebi razumljiv čin, piše Intimate Medicine.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 30.01.2012. 00:31
Sve sto je muskarcu potrebno, je da ne bude debeo, da nema pivsku stomacinu. A kako to postici? Ako ne zivite na selu, te niste preterano fizicki aktivni, upisite se na neki brutalan borilacki sport. Recimo kikboks, mma... i sl. Bitno je da treninzi budu fizicki jako naporni, tako da dobijate kondiciju. Kako dobijate kondiciju, tako ce i seks biti sve bolji i bolji. Jebo coveka koji ne moze da potrci 50m da se ne umori. Uzgled, tretana i kreatin su za picke, tako da nemojte misliti da ce te na taj nacin postati bolji ljubavnik, vec verovatno neizdefinisani naduvenko, koji je truo iznutra. Zato samo napred sa brutalnim borilackim vestinama
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online