Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 17.01.2012.
08:00
Smedia A

Rukujte njegovom muškošću kao virtuoz

Koliko zaista dobro poznajete njegov “ponos“? Ako želite da ovo prijateljstvo potraje, potrudite se da ga temeljno skapirate…

Foto: Ilustracija

To što i same nemamo penis, ne smeštamo ga levo ili desno u gaće i ne češkamo se kada nam je dosadno, ne znači da ne možemo dobro da znamo baš sve o njemu. Evo uputstva za upotrebu uz čiju pomoć ćete saznati kako da izvučete maksimum od njegovog "alata“.

SAVETI ZA GLAVIĆ

Da krenemo od vrha: taj ovalni glavić sa rupicom na vrhu se zove glans i predstavlja najosetljiviji deo međunožnog paketa. “Tu se tik ispod kože nalazi obilje nervnih završetaka“, obja šnja va Mišel Mur, koautorka knjige Penis: uputstvo za upotrebu (Dick: a User`s Guide).

"To nije mesto za grubu igru - ne koristite nokte.“ Povucite kožicu nadole, ako je ima, i otkrićete pregib kože u obliku strele na mestu gde je kožica pričvršćena za vrh glansa. Dodirujući taj pregib stimulišete ceo glans. Vrlo je osetljiv na dodire - to je najosetljiviji delić najosetljivijeg dela njegovog tela, tj. glavića.

Rupica na vrhu, kraj uretre, poznat kao meatus, takođe je osetljiv na lickanje, jače dodire jezikom, čak i blagu stimulaciju guranjem vrha jezika unutra. „Uhvatite glavić ustima i ukrutite vrh jezika“, savetuje Sedi Alison, autorka knjige Golicajte mu kiću (Tickle His Pickle).

"Ližite kružnim pokretima i gurajte vrhom jezika u rupicu. Možda će mu prijati jači ili blaži pritisak. Počnite sa nežnim dodirima, a zatim ga pitajte želi li jače.“ Ako ste još na početku veze i niste se testirali na polno prenosive bolesti, pa koristite kondom, nećete moći tako dobro da stimulišete ovu osetljivu zonu, ali svakako se usredsredite na nju. „Dobro je što su kondomi tako elastični“, kaže Alisonova. „Ako ste ga stavili ka ko treba, imaćete dobar centimetar lateksa za igru i razvlačenje, bilo ustima ili prstima.“

Kap-dve lubrikanta unutar kondoma će povećati osetljivost, dodaje ona. ***Stvari koje treba da znate o muškoj seksualnosti

Savet za užitak: "Da bi uživao dok se vi tek za grevate, sedite odozgo", kaže Alisonova, i "stavite samo vrh glavića u sebe". Trljajte ga o mekanu kožu oko vagine, malo gore, malo dole, pa u krug. Upotrebite ga da stimulišete svoje dugmence užitka - oboje ćete veoma uživati.

OBRADA TELA PENISA

Telo penisa je prilično kompleksne građe.

U njemu se nalaze tri cevčice, svaka debljine obične olovke", objašnjava Murova. "Dve gornje se nazivaju corpa cavernosa - u pitanju je sunđerasto tkivo koje se ispunjava krvlju, što dovodi do erekcije. Donja cevčica je corpus spongiosum i u njoj se nalazi uretralni kanal.“ Sve tri cevčice su, poput kobasice, čvrsto obmotane opnom koja se zove Bakova fascia, po doktoru Baku. Kada se penis ukruti, corpa cavernosa pritiska corpus spongiosum, tako da urin ne može da procuri. Koliko god mu bila puna bešika, prosto neće biti u stanju da urinira dok mu penis ne omekša.

Da biste mu odložile orgazam, kaže Murova, „treba čvrsto da mu stisnete koren penisa, čime zatvarate priliv krvi i ubla žavate nadraženost.“ Ne ustručavajte se - nije tako lako povrediti ga, iako treba da obratite pažnju ako zajauče od bola. Džozef Koen, autor Knjige o penisu (The Penis Book) savetuje da ga posmatrate kao više od penisa. „I on može da ima različita raspoloženja, baš kao i vi“, kaže on. „Ujutru može da bude oran za dizanje, a kako dan odmiče sve umorniji. Neke erekcije su dugotrajne, neke kraće. A ponekad jedno stavno nije u stanju da se mrdne… ali, dobro, nećemo o tome. Ako imate razumevanja za njegova raspoloženja, bićete bolje ljubavnice. To je više od krute stvari koju muškarci stavljaju u vas“, objašnjava on.

"Budite nežne sa njim kada je opušten, poluukrućen ili posle orgazma.“ Uvažite njegove male hirove i on će biti jednako pažljiv prema vama.

"Ne možete bog zna šta da radite sa penisom, osim onog očiglednog“, kaže Alisonova. „Možete da koristite obe ruke. Ili kažiprst i palac oblikujte kao prsten kojim ga stežete. Sve je stvar ličnog izbora.“ Cosmo preporučuje da ga nežno uhvatite obema rukama i blago zavrćete šakama u suprotnim pravcima - nešto kao nežna verzija „indijanske vatre“. Vrlo brzo će zastenjati od zadovoljstva! ***Vodič kroz muške erogene zone

Savet za užitak: Maksimalno će uživati, a i vama će prijati, ako mu dok vodite ljubav obuhvatite penis šakom. „To možete da izvedete u više poza“, kaže Alisonova, „ali najbolje je dok čučite odozgo“. Jednom rukom se oslonite na krevet ili njegove grudi, a drugom mu obuhvatite penis kao prstenom. Stežite mu koren penisa, kako bi bio što tvrđi i osetljiviji.

TESTISI I OKOLINA

Iako tehnički i nisu deo penisa, njegovi testisi vas možda zbunjuju ili plaše. Razlog je to što deluje zastrašujuće kako se muškarac skupi od užasnog bola kada ga udare u testise (zbog čega smo u detinjstvu bile presrećne što smo devojčice). Ali, ne bojte se, poručuje Murova. „Samo direktan udarac izaziva bol. A vi im to ne radite, osim ako ne uvrćete prejako - što ni pošto ne biste smele.“ Mazite mu testise onako kako volite da vama dodiruju grudi - nežno ih milujte i obuhvatajte šakama. Oni često budu zanemareni, a mogu da pruže puno užitka.

I Alisonova savetuje nešto slično. "Sve vreme se igrajte te stisima. Ali, bukvalno bez prestanka.“ Ona nam čak otkriva i jednu mušku tajnu: momci vole da ih dok spavaju držite za testise. "Uvek je pravi trenutak za maženje ovih vrećica. To je najranjiviji deo njegovog tela, pa je nežno rukovanje izraz pravog poverenja i bliskosti. Držite ih dok gledate TV, poigravajte se njima kada je uzbuđen, mesite ih dok svršava, nežno milujte posle orgazma. Verujte mi, biće vam zahvalan.“

Iza mošnica, odnosno između njih i anusa, nalazi se deo zvani perineum. Na dodir je tvrd, poput penisa, a ispod njega se nalazi prostata. Kao i kod žena, ova zona je i kod muškaraca ultraosetljiva, zato je radi još intenzivnijeg užitka stimulišite prstom.

Savet za užitak: Dok vodite ljubav, obratite pažnju i na ovaj prijatni okoliš. U pozi "po kučeći" izvijte se unazad i nežno mu povlačite testise. Ako tako ne možete da ih dohvatite, pokušajte dok ste vi odozgo. Još čvrsto prstom pritisnite perineum i odleteće na sedmo nebo.

POVEZANE VESTI

Utorak 17.01.2012. 22:58
Некад се питам, да ли сте ви из редакције нормални?
Četvrtak 19.01.2012. 00:32
Лепо је потврдити стечено знање... и тестиси су много занимљивији.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online