Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 14.09.2013.
08:00
cosmopoliten.rs A

Uskladite seks pozu i oblik penisa

Da se poslužimo jednim starim filmskim klišeom - muške gaćice su kao bombonjera: nikada ne znate šta vas u njoj čeka. Penis može biti raznih oblika i veličina - mada je zabavno što svi nekako podsećaju na hranu - i, kao i kod otisaka prsta, ne postoje dva ista.

Foto: Ilustracija
 

U zavisnosti od oblika partnerovog penisa, neke seks poze vam mogu odgovarati više od drugih. "Ako vam neka poza ne prija, može doći do grča“, objašnjavaju stručnjaci. "Bitno je da razgovarate o tome i promenite pozu pre nego što pos tanebolna".

Kao što kažu specijalisti urologije, ako postoji volja, ima i rešenja. Poteškoće se mogu prevazići različitim tehnikama i stilovima. Trik je u tome da otkrijete koja vam poza pruža najviše zadovoljstva, pa smo zato pronašli poze koje odgovaraju svakom od šest osnovnih tipova penisa. Lakše je ako imate razrađen plan, zavisno od oblika koji vas čeka.

Banana: U krivini

"Obline“ mogu biti veoma seksi, čak i na penisu. Zakrivljenja su normalna i obično su posledica neznatno bržeg razvoja jedne strane penisa od druge. Ali ako muškarac oseća bol ili je penis više nego blago zakrivljen, to može ukazivati na Pejronijevu bolest kod koje benigno, takozvano ožiljno tkivo, koje raste unutar penisa menja njegov oblik. Ako ste zabrinute, nagovorite ga da ode kod urologa.

Seks poza: Kašika postrance

Lezite na bok, pri čemu je on iza vas. Podignite gornju nogu i obavijte je oko njegovih kukova tako da dok ulazi u vas može da prebaci svoju gornju nogu preko vaše donje. Odaberite stranu na koju ćete leći - njegov "uvrnuti" penis treba da bude usmeren prema krevetu radi dodatne stimulacije G-tačke.


Baget: Velikan

Priličan broj muškaraca greši verujući da su obdareni "bagetom", a u stvari su pre u pitanju "viršlice“. Ali specijalisti urologije tvrde da je bolje ako muškarac precenjuje veličinu svog penisa, jer su istraživanja pokazala da su muškarci koji potcenjuju veličinu skloni depresiji i anksioznosti. Ako je, pak, vaš dragi zaista osobito obdaren, male su šanse da dođe do bilo kakvih unutrašnjih povreda, ali bi vam možda trebalo malo više lubrikanta. "Vagina je, zapravo, veoma prilagodljiva", kažu ginekolozi. "Izdužuje se i širi prema veličini penisa, koje god da je veličine". Ukoliko koristite neko od kontraceptivnih sredstava koja se postavljaju na grlić materice, a penis je zaista XXL, osećaj može biti neprijatan, upozoravaju oni.

Seks poza: Ljubav na klupi

On neka se ispruži na leđima na neku klupu ili ligenštul. Zajašite ga i oslonite se stopalima o pod, okrenute ka njemu ili okrenuvši mu leđa, kako već želite. Pridržavajući se za klupu sa strane, spustite se na njega. Možete iskoristiti snagu svojih nogu da se izdižete i spuštate gore-dole ili možete kružiti ili "mešati" kukovima napred-nazad. Vi kontrolišete dubinu i tempo penetracije, pa ne treba da brinete da ćete se osetiti kao nabijene na kolac.


Boranija: Dugačak i vitak

"Ako mu je penis negde uzan a negde širi, to može ukazivati na kongenitalni strukturalni nedostatak, kažu urolozi. "Posledica toga može biti slabost i savijanje. I ožiljno tkivo koje menja oblik penisa kod Pejronijeve bolesti može izazvati isti efekat". Ako je celom dužinom nezavidne debljine, morate da budete kreativni da biste intenzivirali osećaj. Poštedite njegova osećanja i izbegavajte pitanja poput "Da li si već ušao"? Umesto toga, radite Kegelove vežbe za vaginalne mišiće - zatežite ih kao da želite da se suzdržite od mokrenja. Zahvaljujući ojačanim karličnim mišićima, vaš stisak može dovesti do ekstaze i vas i vašeg partnera.

Seks poza: Joga čvor

Lezite na leđa. Podignite noge i prebacite ih preko glave tako da vam kolena budu blizu ušiju. Kolena blago savijte - ispravite noge samo ako ste vešte poput ritmičnih gimnastičarki. Kada klekne uz vaša leđa i uđe u vas, moći ćete da se uhvatite za nje gove butine i blago prislonite na njega radi boljeg oslonca dok se oboje njišete napred- nazad. Kada vam se noge nalaze u tom položaju, vaginalni kanal se sužava, pa mo žete bolje i jače da osetite penetraciju.

Šargarepa: Kupasti šešir

"Ovaj oblik je neuobičajen, ali ne znači da nešto nije u redu", teše stručnjaci. Najveći problem sa kojim ćete se suočiti u ovom slučaju je postojan stisak - jer može lako da isklizne tokom seksa - pa ćete verovatno želeti da izbegnete one poze u kojima je raspon unutra-napolje pokreta veliki.

Seks poza: Ogledalo

Kleknite licem u lice, pa neka svako podigne svoju desnu nogu i osloni se stopalom o pod. Svoje levo koleno (ono na podu) primaknite više ka njemu da bi mogao da uđe u vas. Zatim se njišite napred-nazad tempom koji vam oboma odgovara. U ovoj pozi nema mnogo in-out akcije, a to što vam noge nisu raširene ojačava stisak i daje potpuni užitak.


Uskršnje jaje: Skrivalica

Gde li je? A, evo ga, ušuškan u "gnezdu". Česta pojava kod gojaznih muškaraca je da veći deo penisa ostaje unutra, "obgrljen" salom. A ako ste i vi "nabacile" nekoliko kilograma viška, stvar može predstavljati još veći izazov: "Dva velika stomaka i ‘kratka veza’ neće funkcionisati", kažu psiholozi. Ako vašeg dragog to što bi dobio par centimetara više ne motiviše da smanji svoj pozamašni pivski stomak, ništa neće. Naravno, može biti i ravan kao daska i imati baš pravog "mališu" - ponekad je mali penis jednostavno mali penis...'

Seks poza: Kolica

"Otpozadi ćete imati bliskiji kontakt“, tvrde seksolozi. "A ako ste isuviše klasični u krevetu, ova poza će vas naterati da unesete malo više kreativnosti." Nagnite se preko kreveta ili sofe bez naslona, savijajući se tako da su vam kukovi na ivici. Raširite noge onoliko koliko je potrebno da vaš dragi stane između njih i uđe otpozadi. Kada to uradi, neka vam malo izdigne noge, držeći ih za butine. Neće mu biti lako, ali neka se malo pomuči i čvrsto vas drži. Ovo je dobra poza za dublju penetraciju, a može vas privlačiti držeći vas za noge radi energičnije akcije.


Pletenica: Twist & shout

To što je penis nekako izuvijan i liči na spiralni vadičep je poznato kao torzija penisa i normalna je razvojna pojava, kažu stručnjaci. Do toga dolazi kada se jedna strana penisa razvija drugačijom brzinom od druge strane i problem se javlja samo kada se uvije za više od 90 stepeni - jer to može prouzrokovati poteškoće sa erekcijom, pa je potrebno da poseti urologa. Što bude više odugovlačio da poseti lekara, problemi sa erekcijom će biti veći.

Seks poza: Ples oko šipke

Uživajte u njegovom „uvrnutom stilu“ uz seksi penetraciju iskosa. Neka legne na leđa, sa jednom nogom savijenom u kolenu. Postavite kolena sa obe strane njegove savijene noge, pridržavajući mu se za koleno, i spustite se na penis. Ako se nagnete napred, dodatno ćete stimulisati klitoris trljajući se o njegovu butinu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online