Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.12.2011.
08:00
Smedia A

Šta da žena uradi kad erekcija zakaže

Mnoge žene ne znaju šta da rade kada njihov seksualni partner ne postigne erekciju. Ovaj članak bavi se o razlozima zašto muškarac može razviti probleme sa erekcijom, kako možete da mu pomognete i šta bi trebalo da uradite u takvoj situaciji.

Foto: Ilustracija
 

Seksualna aktivnost ljudi je jedan od osnovnih instinkta. To je razlog zašto problemi sa seksualnom potencijom, koji su takođe definisani kao erektilna disfunkcija, mogu dovesti do teskobe, slabog samopouzdanja, pa čak i težih posledica. Mada se to dešava svakom odraslom muškarcu najmanje jednom u toku života, svako ga smatra početkom kraja.

DVE VRSTE SEKSUALNE IMPOTENCIJE
Seksualna impotencija može biti izazvana psihološkim i fiziološkim problemima. Oko deset odsto svih slučajeva seksualne impotencije su iz čisto psiholoških razloga. Ostatak su vrlo verovatno fiziološke disfunkcije. Postoje mnogi razlozi zašto muškarci ne mogu da budu u stanju da postignu erekciju.

UZROCI MUŠKE SEKSUALNE IMPOTENCIJE
Postoje različiti faktori koji utiču na muški polni nagon. Šta bi sve moglo da umanji muški libido? Ovo, naravno, nije cela lista, ali je važna da shvatite koliko stvari može da utiče:
* Depresija
* Umor
* Alkohola
* Terapijska upotreba estrogena
* Dijabetes
* Pušenje
* Neželjeni efekti lekova
* Problemi u vezi dotoka krvi u penis
* Hormonski poremećaj...

ŠTA DA URADITE AKO NE POSTIGNE EREKCIJU?
Seks zahteva potpunu relaksaciju i koncentraciju. Ne obavljajte ga u žurbi ili napetosti. Samo polako. Udesite romantično okruženje. Ako svejedno on nije uspeo da doživi orgazam ili erekciju, evo šta bi mogli ili trebalo da uradite:

* Ne paničite. Ne prihvatajte to lično. Ne osećajte se neprijatno i ne krivite sebe, njegova erekcija ne zavisi samo od toga da li ste ga vi dovoljno uzbudili!

* Ne dozvolite da on počne da paniči. Pružite mu podršku - to je najvažnija stvar koja mu je potrebna u ovom trenutku.

* Neka zna da ga ne smatrate seksualno impotentnim, njemu ne treba vijagra, on je vaš najdivniji i najželjeniji čovek, pravi muškarac.

* Recite mu da ga volite, poljubite ga, zagrlite.

* Masirajte ga nežno.

* Dajte mu malo oralne akcije, čisto onako, opuštanja radi. Bez obaveza.

* Ili mu samo recite sa blagim osmehom i uz zagrljaj: "Hajde da probamo ponovo!"

* Takođe možete da ga zamolite da vas zadovolji prstima ili ustima. To bi moglo da ga dovoljno uzbudi da se probudi.

* Nikada ga ne podsećajte na promašaj, čak i u najgoroj svađi. Nikad se ne smejte tome. Nikada nikome.

* Ako se vaš seksualni partner suočava sa ozbiljnim problemom sa erektilnom disfunkcijom, trebalo bi da razgovara sa lekarom da utvrdi uzrok problema. Ne dozvolite mu da to odlaže za kasnije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online