Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 01.09.2011.
08:00
S media A

Sprečite trudnoću i probajte da ne umrete

Žene su, od kad je sveta i veka, uvek imale svoje načine kojima su sprečavale neželjenu trudnoću. U 21. veku, s obzirom na to koliko je medicina napredovala, alternativni načini su potpuno bizarni i prilično često opasni po život.

Današnji kondomi su pravi spas za mlade i zaljubljene
  

STRIHNIN, ARSENIK I ŽIVA
Odmah je jasno da ovo neće izaći na dobro.

Ovo nije samo najčudniji, već i najsmrtonosniji način kontracepcije. Popularizovan u drevnoj Kini, ovaj metod su koristile uglavnom prostitutke, koje su pile otrovnu mešavinu jer je, zapravo, činila nemogućim da ostanu u drugom stanju.

Nažalost, mešavina je izazivala i amneziju, senilnost, bolove i često završavala smrću.

OPIJUMSKA DIJAFRAGMA
Sumatrani su veoma davno koristili ovaj metod za sprečavanje trudnoće - ili su bar pokušali da to učine na taj način. Nema dokaza da je dalo rezultate.

IZMET
Dobro ste pročitali. Ovo je jedna od najstarijih kontracepcijskih metoda, koja datira iz 1500. godine pre nove ere, a započela je u starom Egiptu. Nekoliko proverenih dokumenata iz tog vremena sadrže listu recepata za kontracepciju, uključujući i ovaj. Pravi se od izmeta krokodila, koji se meša sa medom i kiselim mlekom. Navodno, ova mešavina je čak i "radila". U stvari ne samo da je štitila od trudnoće, već je sprečavala i širenje polnih bolesti.

DELOVI ŽIVOTINJA
U srednjem veku, ako je žena želela da spreči trudnoću, vezala bi par lasicinih testisa za unutrašnju stranu bedra. Detalji nisu baš najjasniji šta, kako i kad, mada prostom logikom takav prizor mogao je da lako spreči bilo kakav seksualni napad. Kasnije su kanadski lovci osmislili alkoholna pića koja su sadržala testise dabra i to su žene pile kao eliksir za prevenciju trudnoće.

KOZJA BEŠIKA

Da nastavimo sa trendom žrtvovanja životinja zarad sprečavanja množenja ljudi: kozja bešika koristila se od 150. godine nove ere. Bešika je, zapravo prethodnica savremenog ženskog kondoma. Kralj Krita Minos je izmislio tu zaštitu. Zašto? Jer je, prema legendi, kralj bio proklet da se njegovo seme pretvara u zmije i škorpije, pa su dame koristile kondom od bešike koze da bi bile sigurnije.

KOŽNI KONDOMI
Ljudi su nastavili da eksperimentišu sa životinjskim iznutricama radi stvaranja kondoma sve do 15. veka. Ali, pokazalo se da su slaba vajda u sprečavanju epidemije sifilisa, pa su holandski trgovci počeli sa uvozom kondoma od "izuzetno fine kože" iz Japana.

GAZIRANA PIĆA
Postoji razlog zašto je koka-kola jedno od najpopularnijih bezalkoholnih pića. Pedesetih godina prošlog veka procurele su glasine da je baš ovaj sok odličan spermicid.

Posle nekog vremena, Pepsi je postao poznat po istom učinku, kao i Krest biter lemon koji je bio popularan na Malti. Brojne studije pokazale su da, iako su ovi napici povremeno činili spermatozoide nepokretnim, teško da su pouzdan način kontracepcije, a da ne govorimo o tome da su opasni po zdravlje ženskih intimnih organa.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online