Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 11.08.2011.
08:00
S media A

Šta poza koju voli govori o njemu

Svi vole da eksperimentišu u spavaćoj sobi, ali svaki muškarac ima svoju omiljenu pozu sa kojom neretko završavaju egzibicije u krevetu. Evo kako je stručnjak dekodirao šta omiljena seksualna poza govori o jačem polu.

Poza u seksu govori dosta o partneru

Izbor najprijatnijeg seksualnog manevra mnogo govori o ličnosti pojedinca. Seksualni terapeut i savetnik Simran Čadha je izdvojio najčešće omiljene poze i objasnio kakvi ih muškarci obožavaju.

Misionar i srcem i dušom

Nemojte ga odbaciti kao dosadnjakovića. Ova poza otkriva da je stabilan, nežan i neko ko voli da ne prelazi zamišljene granice, ali ono što je dozvoljeno kombinuje na zanimljiv način. Govor tela pokazuje da je posvećen vama. Kontakt očima je izuzetno važan dok delite jedno od najintimnijih iskustava koje dvoje mogu imati. To je znak lojalnosti i pouzdanosti.

S druge strane, misionarka može otkriti da je sklon teskobi i da je osoba kojoj je neprestano potrebno da se uveri kako je sve u redu čitajući vaš izraz lica i pokrete. Ne postoji ništa loše da s vremena na vreme protresete stvari, pa žena mora da ga ohrabri da isproba neke nove varijacije na temu.

Pozadinac, tim se diči

Koliko god bila zabavna za muškarca, poza "od pozadi" šalje prilično jasnu poruku partnerki. Bez obzira da li je ona voli ili ne, neprestano insistiranje na ovoj pozi će eventualno da ga udalji od nje. Problem je u tome što ovakav seks čini da kompletna kontrola završi u rukama muškarca, ostavljajući ženu bukvalno na njegovu milost.

Svakako ne pokazuje da je on voli i poštuje, a da ne govorimo o tome da ljubav prema pozadinskoj roli proističe iz duboko ukorenjene nesigurnosti i lošeg samopouzdanja. Govor tela je u ovoj pozi nevažan, nema kontakta očima i izražena je želja za dominacijom i osećanjem da je on "alfa muškarac".

Ako gledamo sa pozitivne strane, on je otvoren za avanturu i učiniće sve da doda više uzbuđenja u svojim seksualnim ludorijama. S vremena na vreme, može biti zabavno, ali ako on zatiče sebe da stalno želi da joj pokaže ko je gazda, možda je vreme da preispitate zašto ste zaista sa tom sobom.

Pastuv traži jahačicu

Lenji ljubavnik i nije baš laskav termin. Ako ste ga čuli ranije, vreme je da naučite neke nove poteze. Sa ženom na sebi, muškarac pokazuje da mu je sve u životu išlo od ruke, bez mnogo truda, da je arogantan i da je lenj. On želi da mu se stvari donesu na srebrnom poslužavniku, uključujući i devojku koja mora da odradi sav naporan posao. Obično postoji dublji problem koji se manifestuje ovakvim pomanjkanjem motivacije i ambicije.

Međutim, kada se ova poza koristi u kombinaciji sa drugim "razigranijim" položajima, to je dobar pokazatelj da je on raspoložen za igru i ne smeta mu da prepusti kontrolu s vremena na vreme. Da ne govorimo da ova poza čini čuda za ženski orgazam. Dakle, ako je to jedan od njegovih pet omiljenih poza, nemate o čemu da brinete, jer on samo želi da vam pruži što više zadovoljstva. Ali ako je to njegov obavezni način vođenja ljubavi, vreme je da mu pokažete vrata.

Nežno maženje u pozi "kašike"

Iako je potrebno da on ima dovoljno samopouzdanja da obgrli miluje ženu posle seksa u pozi "kašike", to može biti indikator posesivne ličnosti. U ovom dominantnom položaju, celo njegovo telo prekriva njeno i on je bukvalno svuda oko nje. On voli da potvrdi vlasništvo nad teritorijom i zabode zastavu da se zna šta je njegovo.

S druge strane, ako on voli da ga žena sa leđa obgrli rukama i nogama (bili biste iznenađeni brojem muškaraca koji to obožavaju posle seksa), to ukazuje zahtevnu ličnost koja želi da bude zbrinuta. Uglavnom je znak slabog samopoštovanja.

U svim odnosima partneri prolaze kroz emocionalne uspone i padove, koji mogu da se ispolje kroz sklonosti u seksu. Zato je važno da ne shvatate ovu analizu kao jedinu ispravnu, već ostavite prostora za evolutivni proces kroz koji prolazi svaki ljubavni par.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online