Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 21.06.2011.
08:00
S media A

Doživite zajednički orgazam

Seks može biti spektakularan bez obzira ko eksplodira prvi, ali postoji dobar razlog zašto svi parovi priželjkuju nešto neuhvatljivo kao što je sinhronizovani orgazam: prema nedavnoj studiji u časopisu seksualne medicine, istovremeni vrhunac za vreme seksa čini vezu jačom, čini seksualni život zanimljivijim i generalno partneri imaju pozitivniji pogled na život.

Probajte da se uskladite sa partnerom i rezultat neće izostati
 

Zajednički orgazam može izbrisati granice između partnera i zbližiti ih toliko da se osećaju kao da su zaista jedno biće, tvrdi autor studije o simultanom orgazmu, doktor Stjuart Brodi.

Dublje razumevanje kako sve možete da "klikne" odjednom može biti sve što vam je stvarno potrebno da iskusite sinhronizovano veliko finale. Evo kako:

ZAGREVANJE JE NEOPHODNO
Ako očekujete da ćete doživeti orgazam, time povećaćete šanse da se i desi, pokazalo je istraživanje laboratorije za seksualnu psihofiziologiju Univerziteta Teksas u Ostinu. A to se može primeniti i na sinhronizovan vrhunac.

- Očekivanja igraju veliku ulogu kod seksualnoj ishoda - kaže Tirni Lorenc, jedan od istraživača.

- Zato bi trebalo da obratimo pažnju na svoje erotske signale - male stvari koje stvaraju raspoloženje poput muzike, mirisa, pažnje ukazane satima pre pripreiće vas oboje za još prijatnije provedeno vreme u krevetu.

Počnite da se uhodavate pre nego što dođete do spavaće sobe flertovanjem i povezivanjem, savetuje Rejčel Abrams, koautor knjige "Multiorgazmički parovi".

Šaljite jedno drugom seksi poruke na mobilni dok ste na poslu, koje će vas uzbuditi kada stignete kući. Ukradite nekoliko minuta da razmišljate o njemu u toku dana.

- Kod žena orgazam počinje u glavi. Misli i osećanje želje šalje signale hormonima, što povećava protok krvi u njenu vaginu, čineći je osetljivijom i spremnijom za seks - kaže Abrams.

A kada ste spremni da gruvanje, čuvajte se da vam raspoloženje ne ometu stvari poput telefona koji cvrči ili glupi osećaj da niste dovoljno seksi u novom vešu. bavite se dostizanjem zadovoljstva, a ne kako vam zadnjica izgleda u ogledalu.

ŽENSKI FITILJ GORI SPORIJE
Većina momaka budu u pravom raspoloženju za nekoliko minuta.

- Muškarci su poput prekidača za svetlo, dok su žene više kao kompleksna kontrolna tabla - objašnjava Dajana Houp, autor knjige "Zdravi seks drajv, zdrava ti: Šta libido otkriva o tvom životu". Dakle, ženama je obično potrebno više predigre da dostignu uzbuđenje koje prethodi orgazmu. A dok muškarac ženu uzbuđuje, sam mora da ostane opušten.

- On mora da se fokusira na to da ženu dovede do jakog uzbuđenja, bez da sam sebe stimuliše. Njegovo vreme će doći kada žena bude spremna - kaže Lorenc. - To povećava šanse da ćete oboje biti veoma uzbuđeni u isto vreme.

Klitoris ukazuje koliko ste spremni za orgazam tako što otekne i postane osetljiviji na dodir. Kada ste spremni za ozbiljniju stimulaciju, povedite njegove ruke i usne na mesta koja vam pružaju najviše zadovoljstva. U međuvremenu pojačavajte njegovo uzbuđenje maženjem, ali bez izazivanja prevremenog orgazma.

Kada ste dovoljno zagrejani, isprobajte poze koje stimulišu klitoris, što većini žena najviše prija. "Od pozadi" je odlična poza za oboje. Još jedan strateški potez: tehnika poravnanja polnih organa znači da je on na ženi, dok ona obmota noge oko njegovog tela, držeći ih relativno ravno. Dok ona podiže karlicu na gore, muškarac se ljulja napred - nazad, pojačavajući trenje najosetljivijih ženskih delova.

KRENI - STANI - KRENI - STANI
Da biste imali isti ritam i nivo uzbuđenja, možda će biti potrebno da muškarac uspori kako stvari počinju da se zagrevaju. On će možda morati da potpuno stane u nekom trenutku i dopusti ženi da dostigne njegov nivo uzbuđenja.

Tehnika "plitko i duboko" može da produži odlaganje "velikog praska". Plitki prodori stimulišu osetljivo područje oko klitorisa i umanjuje njegovo uzbuđenje, a dublji prodori stimulišu vrh penisa i unutrašnje zone ženskog užitka.

Da biste bili usklađeni, muškarac može da se posluži smirivanjem dubokim disanjem ili uspori tempo svojih prodora da bi "kupio" više vremena. Ako može da skrene misli na nešto drugo osim uzbuđenja, savršeno!

Kada ste oboje spremni za orgazam, recite to jedno drugom. Reči ponekad govore više od akcije. A kada ste iskoristili malo uzajamne harmonije, želećete što pre da ponovite performans.

POVEZANE VESTI

Subota 09.07.2011. 15:12
gluposti. najbolje je svako za sebe. oduvek bilo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online