Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 17.06.2011.
08:00
Vestionline A

Greške zbog kojih orgazam "pobegne"

Umesto da nedostatak orgazma pripisuju lošoj sreći ili lošim veštinama partnera (što je ponekad slučaj) žene bi trebalo da otklone prepreke koje im stoje na putu do vrhunca. Prvi korak je ispravljanje sledeće seks greške.

Brzate kroz predigru - Scenario je sledeći: vaš dragi je nestrpljiv da pređete na "glavnu stvar". Problem je u tome što vi još uvek niste sasvim spremne, a plašite se da će, ako zatražite još malo zagrevanja pred akciju, on pomisliti da ste suviše zahtevne u krevetu ili će se prosto osetiti frustrirano. Plus, možda vas, poput većine žena, grize savest što samo ležite tu i uživate. Ali, ne zbrzavajte predigru. Većini žena je neophodno 20-ak minuta zagrevanja da dođu u stanje kada je klitoris najosetljiviji, a telo najbolje reaguje na nadražaje, kako bi bile spremne za uzletanje ka vrhuncu.

Misli vam lutaju - Svi znamo koliko je lako dekoncentrisati se tokom seksa. Sve, od "da li mi se stomak trese?" do "trebalo bi da mu lekar pogleda taj mladež na grudima" može da vam skrene pažnju sa uživanja. A kada se to desi, možete da se oprostite od orgazma. Vaš mozak je ključni element seksualnog zadovoljstva, koji registruje osećaje i ispušta u sistem hemijske supstance koje izazivaju osećaj prijatnosti. Sve što vam odvlači pažnju može da izazove neseksualne impulse u mozgu i umanji vam užitak.

 Ignorišete svoju K-tačku - Iako se najviše govori o G-tački kao epicentru seksualnog užitka, klitoris je taj koji vam tokom seksa pruža najviše zadovoljstva. Na ovoj K-tački ima više nervnih završetaka nego unutar vagine, zato je retkost da žena doživi orgazam bez neke vrste stimulacije klitorisa. Tražite ili same započnite stimulaciju u dok ste u pozamama u kojima to lako možete da izvodite.

Prečesto menjate poze - Erotske akrobacije su uvek zabavan način da održite uzbuđenje u svom seksualnom životu, ali ako za vreme jedne seks seanse isprobate sve te zapetljane poze može vam čak biti teže da dostignete vrhunac. Za dostizanje orgazma ključna je ritmična stimulacija u pozi koja omogućava nadražaj vaših tački užitka. Morate da uspostavite odgovarajući ritam i, kada osetite da se približavate vrhuncu, da nastavite sa ritmičnom stimulacijom - inače će uzbuđenje splasnuti. A ako iz nekog razloga skrenete sa puta ka vrhuncu i morate da počnete iz početka - ne paničite. Samo se vratite u pozu u kojoj možete da dostignete orgazam i započnite drugu rundu.  

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online