Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 12.06.2011.
08:00
Mondo A

Zašto žene glume orgazam?

Nove tvrdnje naučnika o stvarnim razlozima zbog kojih žene glume u krevetu verovatno će od strane pripadnica lepšeg pola biti dočekane ne nož. Psiholozi kažu da žene lažiraju orgazme da bi prikrile sopstvenu nesigurnost i strah od zbližavanja.


Oko 60 odsto žena priznaje da povremeno odglumi orgazam tokom odnosa ili oralnog seksa, ali naučnici kažu da to ne rade da ne bi povredile partnerova osećanja, već da bi prikrile sopstveni strah od potpunog prepuštanja. Koren problema najčešće leži u nedostatku samopouzdanja, kažu psiholozi, a povezan je i sa činjenicom da su žene nesigurne zbog načina na koji njihovo telo reaguje tokom seksa.

"To je posledica savremenog načina života i idealizovane slike seksa koju nam nameću mediji i popularna kultura", kaže dr Erin Kuper sa Univerziteta Pensilvanije za LiveScience.

Ona je sprovela istraživanje u kojem je učestvovalo 366 žena starosti između 18 i 32 godine. Sve ispitanice su priznale da povremeno glume orgazam, a zatim se od njih očekivalo da objasne zašto to rade, kao i da opišu kako se osećaju po pitanju intimnosti na seksualnom i emotivnom planu.

Većina ispitanica priznala je da je spremna da odglumi orgazam da bi prikrila sopstvenu nesigurnost, ali su neke od njih izjavile i da su spremne na malo glume da bi "ubrzale" razvoj situacije kada žele da seks privedu kraju.

Interesantno je da su neke žene izjavile da orgazam odglume da bi njihov sopstveni doživljaj bio bolji, a ispostavilo se da su žene iz te grupe mnogo zadovoljnije svojim seksualnim životom od ostalih ispitanica.

"Ta 'strategija' ne bi trebalo da se dovodi u pitanje, pošto očigledno u nekim slučajevima odglumljeni orgazam doprinosi pozitivnom seksualnom iskustvu i samopouzdanju", kaže dr Kuper, a prenosi "Dejli mejl".

"Žene koje imaju problema da se emotivno otvore prema partneru imaju problema sa postizanjem orgazma, ali se o tom problemu još ne zna dovoljno. Činjenica je da žena koja ima takav problem neće dopustiti partneru da joj se približi na emotivnom planu, a to onda kao posledicu ima i nemogućnost uživanja u seksu."

Bolja komunikacija, poverenje među partnerima i spremnost na iskren razgovor o problemima može biti od velike pomoći u takvim slučajevima, poručuju psiholozi.

POVEZANE VESTI

Utorak 14.06.2011. 19:52
zbog loseg tucaca.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online