Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 15.01.2011.
08:00
Vestionline A

Dajte ženi inicijativu u seksu i nećete biti odbijeni

Ljudi u proseku konzumiraju seks 127 puta u godini. Čak 41 odsto žena spavanje više voli od seksa, a svaka šesta mašta o drugom jer je partner previše predvidiv.

 Predvidivost u seksu često može da izazove nezainteresovanost 

Statistika pokazuje da bračni parovi seks upražnjavaju jednom do tri puta mesečno, pokazuje statistka portala Ajvilidž.

Samo 21 odsto parova aktivniji je od deset puta mesečno - a devet odsto “štrajkuje” celi mesec. Oko 20 odsto ispitanih žena tvrdi kako se odlično zabavlja u krevetu zato što se suprug ne boji eksperimentisanja. Žene su sklone su kombinovanju novih položaja ili tehnika bez suzdržavanja ili srama. No one žene čije su intimne aktivnosti postale rutinske mogu detaljno sve da predvide što će biti ponuđeno na seks meniju. Već napamet znaju kada i kako.

Najčešće “meesto radnje” oženjenih parova je krevet ili kupatilo, a više od polovine žena može da predvidi period dana, položaj, pa čak se i opkladiti u partnerovo “prolazno vreme”.

Jedna od pet žena sa sigurnošću može da predvidi koji dan u nedelji će joj se “posrećiti”, a 46 odsto u detalje zna tačnu proceduru predigre. Svaka sedma žena pohvalila se da je nedavno isprobala nešto novo u krevetu, a 37 odsto je bilo inovativno samo jednom prošle godine.

Žene od 18. do 29. godine su sklonije isprobavanju novih položaja ili tehnike, i tvrde kako su zadovoljnije seksualnim životom nego što je to slučaj sa starijim parovima, kojima probleme često stvaraju i deca.


Ostali razlozi najčešće su neslaganje u braku, navika, previše poslovnih obaveza ili česti zdrvstveni problemi zbog kojih nisu raspoloženi za maženje.


Nešto više od polovine ispitanih žena (58 odsto) gotovo nikad ne zaboli glava kad muž počne predigru i želi seks barem nekoliko puta nedeljno.


Godine nisu prepreka za sjajan seksu


Većini venčanih parova rukovanje sa seksualnim igračkama je dobro poznata stvar. Više od polovine ispitanika na spisku za kupovinu ima lubrikante, vibratore, igračke za odrasle ili gel koji stimulira intimne zone i podstiče zabavu.

Ako igračke ne upale, kao afrodizijak može poslužiti i maštanje - svaka šesta žena u krevetu “ugosti” Džonija Depa, Džordža Klunija ili zgodnog prodavca iz obližnje prodavnice.


Osim što na duh i telo seks pozitivno utiče, pozitivno utiče i na pamćenje, pokazalo je istraživanje Univerziteta Prinston.

Redovnim vođenjem ljubavi mozak doslovno raste jer se povećava broj neurona u hipotalamusu, i odlično deluje protiv stresa zbog kojeg neuroni umiru. Dobar seks je i jedan od ključeva dugovečnosti zato što štiti od mnogih bolesti.


Godine nisu prepreka sjajnom seksu, pokazalo je Dureksovo istraživanje iz 2010. godine. Deo ispitanika iznad 65 godina upražnjava seks najmanje jednom nedeljno, a manje od polovine (44 odsto) zauzetih i slobodnih tvrdi kako su zaista zadovoljni seksualnim životom.

Statistika seks-istorije od 2010.


25% muškaraca i žena upotrebljava vibrator u krevetu jer im pruža dodatnu zabavu.


37% ne pomišlja na kupovinu seks-pomagala. Sami sebi su dovoljni bez seksualnih igračaka.


16% parova nije zadovoljno svojim seksualnim životom.


7% žena koje zamišljaju nekoga drugog u krevetu čine to kako bi im seks bio bolji.


4% žena praktikuju seks samo zato što smatraju da je to njihova obaveza ili to rade kako bi sprečile da ih muž prevari. Vođenje ljubavi ih zapravo ne usrećuje.

 

Obostrano poštovanje i poverenje su ključni, a parovi u krizi često se žale kako im nedostaje romantika i premalo kvalitetno provedenog vremena. Više zabave i bolju komunikaciju priželjkuje 31 odsto parova, a 29odsto parova bi poželelo više seksualne čarolije i jači libido.


Sve za vitku liniju


Čak četvrtina žena biradije ušla u mali konfekcijski broj nego da ima buran seksualni život, pokazalo je istraživanje.

Muški partner je apolon?


Manje od polovine žena (48 odsto) tvrdi kako su se udale za partnera koji ih je najviše zadovoljio u krevetu, a 18 odsto da im je suprug bio jedini partner.

Parovi koji su zadovoljni poslom, a karijera im ne stagnira, najmanje se žale na probleme u spavaćoj sobi. Stalan stres i nezadovoljstvo poslom najčešće su ubice želje, pokazuje kalifornijsko istraživanje.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 14.07.2011. 19:23
naravno. samo ga isucem...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online