Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 10.10.2016.
02:30
Vestionline A

Naučno potvrđeno: Jutro je najbolje vreme za seks!

Većina svetski poznatih seksologa oko jedne stvari potpuno se slaže – najbolje vreme za seks je rano ujutru.

stockphotos.io
Jutarnji seks - lek za lepši dan

Međutim, ima parova koji ne koriste prednosti zornjaka jer su tako odlučili - prerano im je, žele da spavaju malo duže, nisu oprali zube i tako dalje i tako dalje. Ali ono što ti parovi očigledno ne znaju jeste to da je jutarnji seks ne samo najbolja vrsta seksa već da povoljno utiče na još nekoliko veoma važnih stvari važnih za vezu, život i zdravlje, uključujući sljedeće:

Popravlja raspoloženje

Istraživanja pokazuju da intimni akt rano ujutro pomaže da budete dobro raspoloženi tog čitavog dana. Plus, efekti samo jednog jutarnjeg seksa mogu vas držati i narednih sedam dana. Zamislite da budete dobro raspoloženi i uglavnom oslobođeni stresa cele nedelje.

Gutanje sperme leči jutarnju mučninu

Prema jednom profesoru sa univerziteta SUNY-Albany, gutanje lepljive bele supstance zvane sperma može izlečiti jutarnju slabost i mučninu, posebno kod trudnica. Ovo je još jedan od razloga zašto je seks u trudnoći preporučljiv.

Održava zdravlje

Verovali ili ne, ali jutarnji seks ne popravlja samo raspoloženje već jača i imunosistem. Eksperti kažu da jutarnji odnos jača nivo IgA - antitela koje je poznato po tome što podiže mogućnost da se telo samo izbori sa infekcijama.

Izdržaćete duže

Dame, slušajte dobro: muškarci mogu duže da izdrže ujutru. Nekoliko studija je pokazalo da je nivo testosterona kod muškaraca na vrhuncu rano ujutru. A to znači, drage dame, da je vaš dragi najnapaljeniji u rano jutro. Zato, ukoliko želite divlji i dugometražni seks, praktikujte ga ujutru, rano.

Svega ćete se sećati

Mnogo su veće šanse da ćete se i vi i vaš partner bolje sećati koliko ste oboje bili divlji i vatreni tokom jutarnjeg seksa. To će vam zauzvrat dati povoda da se tek onako kikoćete tokom dana i budete veoma radosni i narednog dana. A to je situacija u kojoj svakako dobijate oboje ili, kako bi Englezi rekli, win-win situacija.

Bolji od teretane

Jutarnji seks vam je isto kao da ste proveli prvih nekoliko sati dana u teretani. Veruje se da sat vremena seksa može da sagori istu količinu kalorija kao i 30-minutni džoging, a pritom je romantičnije.

Učvršćuje vaša osećanja

Seks ranom zorom je najintimniji trenutak ne samo zato što ćete se oboje sećati bukvalno svakog detalja već i zato što on potvrđuje i učvršćuje emocije koje gajite jedno prema drugom. On govori da vi i dalje želite tu osobu čak i kad ste potpuno trezveni i kada ona ili on ima čupavu kosu, loš zadah, krmeljivo lice itd.

Pokrenuće vam dan

Bolji je od kafe, a pritom ne morate da sačekate da vas njegovi efekti razdrmaju. Otvara slavinu vaše energije koja vam je potrebna da započnete dan. Ako postenete zavisni od jutarnjeg seksa kao što ste zavisni od kafe, to je zaista razumljivo.

POVEZANE VESTI

Sreda 12.10.2016. 22:51
".......... Naučno potvrđeno: Jutro je najbolje vreme za seks!............" _______ Јутро, а? Е а јел'знате како хрвати зову јутарњи секс...? Не знате? Па.....ДРАЖЕН БУДИША.....:-)))
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online